Влияния в годината на Металния Бик


  

Летящи звезди

 

Летящите звезди са онези енергийни влияния, които се преместват с времето и пространството.

Всяка постройка при построяването си или при генерален ремонт (промяна на разпределението, площта, пода или покрива, местене на стени) “улавя” енергията към този момент и 9 комбинации от по три звезди се заселват в 9-те сектора на жилището.

Добрата новина е, че ако сте под наем и не живеете достатъчно дълго време на едно място, най-вероятно няма да усетите влиянието на рождените звезди на мястото. Ако има не-особено благоприятни звезди – добре, но ако има благоприятни – няма и ги активирате. Като допълнение всяка година и всеки месец звездите променят местоположението си. Затова се наричат и Летящи. 

Това, което можете да направите като профилактика, защото за всичко останало е нужно повече - знание, време и анализиране, е да ползвате годишното разпределение на звездите.

 

Добрите сектори за тази година са: Запад, Юг, Изток, Североизток и център. Това означава, че ако в тези части от имота Ви попадат входна врата, спалня, място, на което прекарвате много време като кабинет/студио, ще имате подкрепата на пространството. 

Ако просто прекарвате достатъчно време целенасочено занимавайки се с планиране/обмисляне/ действие в местата, които са Ви нужни, бихте могли да постигнете това, което искате или  да подобрите ситуацията в конкретната област:

-       на Юг (сядате там с телефон или компютър или лист и молив и работите), обмисляте нови стратегии за бизнеса или правите плана за новия си бизнес, или провеждате нужните телефонни разговори; Ако там се намира входната Ви врата, очаква ви много общуване, обучения, нови запознанства. 1 е звездата на кариерното развитие, на професионалната изява;

-       на Запад – мястото, където да планирате как може да изкарвате нещо допълнително – от хоби или това, в което сте добри, но не е Ваша професия. Там е 8, която има славата на много добра звезда, но все още става дума за пари изкарани от собствен труд. През тази година е чудесно да се активира западна врата, ако имате 2 или да спите там – енергетиката е стабилна, здравословна и процъфтяваща. Особено за хората от Западна група, за децата и за реализация на всякакви проекти и конкурси. Още 4 години сме в 8-ми период, настоящето. 8 ще Ви даде стабилност и осъществяване на проекти, които са краткосрочни;

-       на Североизток – бъдещото благоденствие – тук е мястото за мечти – цели – дългосрочни планове; мястото, където да обсъждате или обмисляте бъдещите си инвестиции; там, където късметът е изключителен, огнен и бърз; място за по-високи обороти и честоти от мястото на 8-цата. 9 изисква смелост, “борба с дракони” или усилията, които доставят радост, защото са по желание, а не са предизвикани от “справяне” с действителността. 9 помага на бизнеса и на творците. Ако там е входната врата, ще имате късмет със смелите си планове. За спалня е добра енергетика, но не е особено спокойна, защото ще се превъзбуждате от много мислене и действие;

-       на Изток – мястото е подходящо през тази година за изграждане на нови навици, за всичко свързано с красотата на тялото и най-вече за романтични отношения. Чудесно е ако там се намира спалнята Ви и ако търсите идеалния за Вас партньор. Двоен ще бъде акцентът за родените в Ден или Година на Тигър, Кон, Куче, защото Изток е тяхното място за активиране на романтични отношения. Там е мястото да направите и безстрастен анализ на собствените си качества – с какво привличате хората (ако не става дума за романтика, а за бизнес и творчество, където също ще имате нужда да привлечете правилните за Вас хора и помощници) и естествено да изградите нови навици на мястото на старите, които Ви пречат да разкриете най-доброто от себе си; 

Активацията на романтични отношения е най-добре да бъде с цветя във ваза. Водата винаги да е чиста, а цветята – най-харесваните от Вас. Ако се придържате към желанието за стабилен и верен партньор, изборът на цветя би могъл да е консервативен – червени рози и да постоянствате все с тях за дълготрайност на връзката. За по-фриволните – да експериментират с цветове и видове, но не в саксия! Практиката ми сочи, че много други предмети вършат добра работа стига изображението или картината или статуетката изразяват вътрешната Ви потребност от хармония и представа за романтика, както и намерението, с което облагородявате пространството си. Нямате право да изисквате конкретен човек да бъде с Вас, а само “идеалният за мен партньор”. Няма да Ви се получи или ще е за кратко и с голямо разочарование, ако си намислите “висок, синеок, красив, богат” за дамите, без да прецените точно групата мъже, към които сте се устремили какви жени харесва и Вие от тях ли сте. За мъжете пък се отнася и друга максима – могат ли да си позволят да бъдат с жена, която има скъпа “поддръжка” или дали могат да понесат независимостта на този тип жени, които харесват. Преценката е важна. Бъдете реалисти защото няма как да “вържете” жена вкъщи, която е независима и с много контакти, както и да не си платите цената за бижуто, с което искате да окичвате ревера си. За съжаление, човечеството все още е несъвършено и изключенията са само за да потвърдят правилото в романтичните и партньорски взаимоотношения.

За женените – има опасност от изневери или засилване на съюза – зависи от етапа, на който се намирате и какви са бъдещите Ви намерения;

-       Център - центърът по принцип не съществува, защото неговото влияние е разпростряно върху цялото помещение/площ и би трябвало да е празен и да има циркулация на Ци, но все пак е хубаво да се активира, когато има благоприятни звезди. Тази година там е 6 – звездата на помагачите от този и от онзи свят. За хора, които имат затруднено положение и имат нужда най-вече от хора, за да се измъкнат от дадена ситуация или едва свързват двата края, да седнат в центъра на жилището и да приоритизират – какви трябва да бъдат първите стъпки, за да се измъкнат от затруднено положение или за да се подобри ситуацията, в която са. Да помислят или направят списък с хората, организациите, които биха могли да ги посъветват или ако няма такива, да утвърждават, че правилните хора  и правилните решения се появяват в живота им. 6 е стабилна, помагаща, но и изискваща. Свързана е с бащата и често наблюдавам мислене или ситуации по оста “престъпление – наказание”. 6 се представя и от Метала, който пък символизира парите – това означава, че трябва да се “откупиш” по един или друг начин – това е за хората, които имат 6 като Звезда на живота  вж. Източните и Западните хора и къщи. Когато се обърнете за помощ към 6, това е и като молитва към небето, Бог, Всевишния, Абсолюта (каквито са вярванията Ви). Нужно Ви е по-скоро изясняване на ситуацията, учленяване на причините и чак след това предприемане на действие. Грешката на много хора е, че изпускат себе си от уравнението на взаимоотношенията или проблема и само сочат с пръст виновника, а те остават в сянка като причинители. Т.е. 6 ще откликне на молбата за помощ, но ще очаква здрава работа в замяна или безпощаден анализ и разбиране на причините за изпадане в ситуацията – духовен закон, който работи безотказно.

6 все пак е от добрите звезди и е централната за тази година. Звезда на лидерите, закрилниците, спасителите и заедно с излизането от трудно положение и поемане на лична отговорност би трябвало да се започне излизането от кризата. Проблемът е, че тя не е много устойчива като материал, тя е металът, който се точи за бижута, огъва се и е претенциозна – трудно издържа на сурови условия и спартански режим – затова не всички обещания ще се изпълнят и не всички рицари ще удържат до края. Енергията на парите променя много мотивацията и е причина за много лъжи и усложнения. 

Така наречените неутрални звезди:

-       7 е на Северозапад. С нея никога не е скучно. Ако искате да разнообразите живота си, запалете лампа или поставете тонколона там. 7 в комбинация с други звезди може да благоприятства грабежи, пожари, свирепа конкуренция. Това е звездата на клюките, сплетните и често съдебните дела.

Това беше централната звезда миналата година. Тя се свързва още и с белите дробове и разпространението на вируси.

-       Хазартната 3 е на Югозапад. Тя е експанзивна и често в комбинация с неблагоприятни звезди е отговорна за гнева, сръдните и скандалите.

Неблагоприятните:

-       2 на болестите, но и на недвижимите имоти се е разположила тази година на Север. Може да имате успех с този тип инвестиции, но да се следи за здравето. Кога има опасност 2 да подпомогне развитието на дадена болест – когато има условия за това: ако Вие самите сте изтощени/депресирани, ако имате разположена спалня на Север, ако има Ша, която да активира това влияние – външни насочващи обекти или строежи, ако сте 1-ва на Водата, имате Плъх в годината или деня на раждане или имате 2 от животните Куче, Коза, Бик, но за това по-нататък;

Ако все пак се тревожите или има обективна причина 2-ката да Ви повлияе, а вие спите там и не можете да се преместите, използвайте западния сектор на северната Ви спалня – ако не може да се направи разместване, то поне сложете някакви символи на здравето, които са важни за Вас.

-       5 жълта или императорската звезда е на Югоизток. Първо проверете какво се намира там – ако е баня, сервизно помещение, килер или кухня, няма за какво да се тревожите, но ако там се намира входната врата или спалнята бъдете внимателни – не параноични, но внимателни. Проверете за Ша насочена отвън. Не безпокойте с шумни ремонти. Ако няма възможност да поставите тежък или кръгъл или тежък и кръгъл метален предмет, пробвайте с голям стенен часовник.

 

 

 

Ако сте Коза – 

това звучи смешно – 

Ако все пак сте Коза, влизате в стълкновение с Бика. Може да си намерите някакви мишки или плъхове – фигурки или каквото ви харесва, за да разсейват Бика през годината.

 

Коза в годината – смяна на обкръжението, внимание за здравето; промяна идваща отвън;

Коза в месеца – промяна на работното място; внимание за здравето на родителите;

Коза в деня – промяна вкъщи (тук се сещам за една легендарна приказка от легендарен човек, който цитираше друга легендарна личност от своя град: “Когато човек се види в пари или вдига къща или се развежда”) Не се отнася само за Козите и не само за тази година, а за всички, които влизат в стълкновение със собствения си знак или противоположния и причината не винаги е пари, за съжаление. Колкото ремонти са направени с цел спасяване на брака, толкова деца не са направени със същата цел. При всички положения има турбуленции на личностно ниво и подобни години не остават незабелязани;

Коза в часа – децата и подчинените, бъдещите проекти – ще изискват повече внимание.

 

Ако имате в картата си, без значение на коя позиция  - Бик, Коза, Куче – 2 или 3 от тях, а понякога може и само едно + 10-годишно влияние + годишното  - пример – имате Коза в деня и Куче в месеца и с Бика от тази година сте под влияние на Тройното Земното наказание, което по правило се свързва с болести и може да чуете какво ли не, но е и показател за добро справяне с физически дейности, с недвижими имоти.

Тройното Земно Наказание е наказание на несправедливостта. То може да се активира при Вас, когато идва отвън – в години на Коза, Бик, Куче или да сте свикнали с него по рождение ако имате 3 от споменатите животни в картата си. Не е задължително да боледувате физически, но почти сигурно е, че често изпадате в депресии най-вече заради непостигнато съвършенство, заради болезнени амбиции или за проявени претенции към живота. Т.е. ако успеете да промените навиците си на мислене, ще бъдете дълголетни, защото по принцип сте здрави, но нервната система е на високи обороти. Земното наказание всъщност е самонаказание и твърде много чувство за вина. Ако липсва Огън на тези карти, особено в зимните месеци, човек може изобщо да не напусне мрачните си мисли и сценарии до степен да ги осъществи или да му/ѝ ги осъществят ако влиянието се засилва и от годишния знак.

 

 

За Любовта и привличането

 

Тези от Вас, които имат Тигър в деня, ще бъдат съпътствани от звездата на привлекателността Червен Феникс. Обаяние, магнетизъм, чар ще се сипят от Вас –сега е моментът да постигнете целите си – да привлечете нови клиенти, последователи, партньор, помощници, наставници или има сила на Ваша страна – възползвайте се. 

 

Дневното животно е на личността, а също и дом на брака. Ако сте родени в ден на Плъха, ще има активност в семейния Ви живот – нали помните, че животните вървят по двойки и Плъхът и Бикът да приятели. Ако сте родени в ден на Бик, Коза, Куче и Дракон – също – активност означава промяна – посоката на промяната е Ваш избор. Змия, Глиган и Петел ще живеят фокусирани върху други цели.

 

В денят, в който сте родени над животното има елемент – ако този елемент е Дърво Ян, Дърво Ин, Вода Ян, Вода Ин и сте жена, тази година при Вас пристига енергията на партньорството. Ако вече сте обвързана и всичко е наред,  просто променете обстановката в дома.

Ако сте мъж и сте с дневен елемент от рождената карта Дърво Ян и Ин и Огън Ян и Ин, почти е сигурно, че ще срещнете онази – единствената. Ако ли пък вече е в живота се, погрижете се, животът ѝ да бъде по-красив.

 

Бикът се явява “благороден помощник” за хората родени с дневен елемент Метал Ян, Дърво Ян и Земя Ян. Същото се отнася ако имате някои от тези елементи в годишния си стълб. Енергията на Благородния е мощна и устойчива; разсейва неприятностите и Ви среща с точните хора. Малко вероятно е да не успеете с такава закрила.

 

Тази година не се препоръчват пътувания на Югоизток и съответно след това връщане на Северозапад.

 

И тази година Огънят като елемент липсва. Огънят, който поддържа пазара и икономиката. И затова както и миналата година, се стремете да поддържате Огъня ако го имате в картите си. Ако не – обграждайте се с хора, които имат този елемент, с хора, които Ви носят добри емоции. Добрият Фън Шуй включва хармонично и подкрепящо пространство, както и хармонични за Вас и подкрепящи ви хора. Огънят се проявява като радост, смях, оптимизъм и вяра, че всичко е на мястото си. Ако се зареждате позитивно, гответе повече и стойте край печката, камината, свещите; нека електрическата и отоплителни системи да са в изправност.

 

За сравнение, че Бикът е година, в която се излиза от криза макар и трудно ще Ви подсетя за 1996-та г. – може би най-тежката за България – година на Огнения Плъх и след това на 4 февруари 1997 настъпи Огнения Бик, когато “тапата изхвърча” и правителството на Виденов подаде оставка. Тежки и студени времена, но огнени, неспокойни и “жадни за промяна”. 

2008 – 2009 – световната финансова криза – Плъхът и Волът бяха Земни, устойчиви и предпазливи. Бавно и плахо се излезе от тази криза.

2020 – 2021 – Плъхът и Волът са Метални – воюват, печелят пари и всички са печални. Най-тежко е справянето с депресиите.

 

 

Тази година няма да е лека, но поне ще е хармонична. В елементите ѝ има поддръжка, докато в миналата година елементите воюваха. 

Металът тази година е ковък и мек, но и жесток, изменчив и коварен. А земната енергия на Бика, макар и хладна и неовладяна докрай иска да се подчини на връщането към спокойния и мирен, че дори и идиличен живот. Хората искат да работят. 

Затова за мен тази година е на Златният Телец. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар