2021 Година на Металния Бик


 Посрещане на Новата година!

Да го направим с ритуал, за привличане на богатство и благоденствие. От векове китайците вярват, че звездата на богатството се появява в нощта на Новата Година. 

Има точен момент, в който тя е най-силна или ярка, каквато е и ролята на фойерверките – да ни свалят звездите от небето и по-специално щастливите звезди.

Оригиналният ритуал е с изображение на Бога на богатството, което се поставя с гръб на изток и лице на запад в помещението, което сте избрали за целта. То ще преседи до следващия ритуал, когато трябва да го изгорите и да го подмените с ново. Може да използвате и статуя или смеещ се Буда или дърво със скъпоценности или всичко, което за Вас е символ на просперитет.

Поканете благоденствието в дома си в нощта срещу 12 февруари между 0:00 и 0:30 ч. Докато поставяте изображението или фигурката се изпълнете с чувството на изобилие, което се влива във вашия живот – изобилие от здраве, успехи, постигнати цели или мечти, спечелени пари и визуализирайте всичко, което сте планирали да се случи през следващата година. Ако искате се помолете или благодарете за бъдещото благополучие в зависимост от начина, по който сте свикнали да го правите. Ако желанията Ви са свързани с отношения или деца, се изпълнете с любов, която едновременно да получавате и раздавате по време на ритуала.

Направете това, което ще Ви накара да се почувствате радостни, щастливи или спокойни – може да запалите свещ, да поднесете плодове, да потанцувате или да погледате звездите – важно е да се свържете с вашия източник на благоденствие и да го синхронизирате с вселенския изобилен поток.

ИЛИ

Просто застанете с гръб към изток, с лице на запад в същия промеждутък от време и направете своите благопожелания към Вас, близките си, приятелите и хората, с които работите или управлявате.

 

Този ритуал е за благоденствие, не конкретно за пари. Благоденствието е във всички сфери от живота. Ако имате конкретни мечти, които са се превърнали в желания, а оттам – в цели – бъдете конкретни и настоявайте за тяхното изпълнение, да имате силите да ги придвижите до края им, естествено без да вредите съзнателно на НИТО едно човешко същество. Намеренията ви трябва да са чисти, изреченията в сегашно време и не-съдържащи каквото и да отрицание. Пример: “не искам повече да скучая и да бъдат отнемани свободите ми в този локдаун” се превръща в: “Наслаждавам се на времето, което прекарвам със себе си, близките си, работата, хобито, часовете сред природата…Аз избирам кога и как да бъда свободен/свободна. Наслаждавам се на времето, което имам в изобилие в момента и мога да напиша книгата…, да прочета… да изясня…да се усъвършенствам, да имам време за себе си, да мога да отделя време на… да наваксам и т.н. Благодаря за подареното време, което ми дава възможност да довърша започнатото, да стартирам новото, да преосмисля връзката, да изградя нови отношения.”

Всяко събитие в живота Ви и място, което обитавате или сте обитавали е било привлечено от Вас, от начина Ви на мислене. Подарява ви се още време да си създадете нови, по-съвършени устойчиви за Вас Вселени, които да се движат по Вашите закони. Използвайте ги. Щом сте се преборили за тяло, значи има място под слънцето, което е само за Вас, според Вашите представи. Намерете го!

 

Ако имате нужда от помагачи, полезни хора, сътрудници и хора, на които да се доверите за бизнеса си, направете пожелание с гръб на Североизток в промеждутъка 3:30 – 4:30 сутринта в същата нощ – е новогодишна е все пак и не се спи много по това време.

Сещам се в началото на своята практика, когато изпробвах работата със свещи за мен и семейството ми, навивах аларми, които да ме будят в различни часове през нощта и да паля свещи в различни сектори и най-важното – с различни часове. Весело беше. Сега вече има по-лесно начини. И ние и информацията еволюираме. Спомнете си дори само какво сте яли в детството си и какво давате на децата си и ще прецените колко по-лесно и достъпно е всичко.

 

Може да се предизвикате прилив на щастие вечерта на 12 февруари – между 19:30 – 20:30 или най-малкото да си представите, това което ще Ви направи щастливи, не това, което би Ви направило щастливи. Пример – една клиентка веднъж ми сподели, че е мислела, че парите и това, което може да купи с тях ще я направи щастлива и се устремила здраво да работи по въпроса. След като беше успяла, разбра, че връзката със семейството ѝ я прави щастлива. Т.е. разберете наистина кое е онова нещо, което Ви кара да пеете.

 

Годината на Металния Бик, но за мен ще продължава да е Златният Телец

 

Животните вървят по двойки или другаруват. Бикът е приятел с Плъха и защото аз като родена в година на Коня имам сложни отношения с Плъха, предоставям цялата власт и отговорност на Бика като негов приятел да го укротява, гони, изобщо да изглажда отношенията между мен и него. Това, за което говоря е метафорично, но се проявява в действителността като всичко в метафизичния ФШ. Винаги имам подръка някоя фигура на Бик или изображение на Вол, за да мога по-лесно да прекося през времевите полета на Плъха. Същата цел може да изпълнява и жив човек – Ваш приятел, партньор, сътрудник или изобщо човек, който е роден в ден или в година на Бика. 

ФШ е уникален с това, че допуска да имате помагачи, което в общество израсло с постулата за Неволята, недоимъка и лошия късмет е равносилно на богохулство или поне е скандално. (Съжалявам, че не съм заварила Елин Пелин жив, че да обсъдим темата в някое от родните села. Никой не остана за питане вече дали са били втори братовчеди с баба ми или дядо ми по бащина линия.) 

 

Плъхът започва 12-годишния цикъл най-общо казано с рушене, но това е по-скоро рушенето на Шива, който трябва да донесе светлина, след като е разрушил невежеството. Бикът, неговият приятел търпеливо започва да разчиства боклука и да изгражда бавно и упорито. Тенденция на годината в световен мащаб - напредък ще има, но ключовите думи са бавно и упорито. Бикът прилича малко на слон в стъкларски магазин, не е изискан, а е тромав и може да чупи и изпуска от нескопосаност и смущение. В пряк и метафоричен смисъл означава, че и хората и годината може да допускат грешки, но като цяло желанието за движение е налице. Затова в тази година е важно да се опираме на логиката си, на мисленето, на решения взети на база сериозен анализ без никакви “ако” и “шансове”. Върви се по стари, утъпкани и без изненади пътища. Важното е да се стигне там, накъдето сме се запътили, без значение колко време ще отнеме.  За българите е лесно да извикат едни редове на Яворов в мислите си и да разберат на минутата за какво говоря: “И лучец еж, водица пий, дий Воле, дий!” Не очаквам да се изненадате като разберете, че и Елин Пелин и Яворов са били родени в годината на Вола, с тази разлика, че техният Вол е бил Огнен, с криле, почти като преобразеният Зевс. Ще спомена и Г. Господинов, който е роден в месец на Вола, известен и с Минотавъра си. Естествено асоциациите ми прескачат и наред са биковете в творчеството на Пикасо и Дали. Не нямат бик в картите си, но и при двамата един краен признак, който определя живота им е Бик. Естествено. Символиката зависи от наследените и изградените представи на индивида. От Вас зависи кой Бик/Вол/Телец да поканите в 2021 и кой архетип от 3-те най-общо е метафората за Вас самите (ако имате в картата си или ако имате приятели-помагачи).

Вече много от Вас, скъпи приятели и читатели, дори и тези, които отричате, че четете, знаете че имате 4 животни в рождената си карта. Има различни калкулатори, информацията изобилства. Ако се затруднявате, пишете ми. Има разпространено схващане, че ако сте родени в годината на животното, което пристига на сцената на новата година (с изключение на Коня) , ще се радвате на спокойствие, изобилие и благоденствие. Ами не е съвсем така. Сигурното е, че ако имате някъде Вол/Бик в някоя от четирите клетки на Вашата рождена карта, то Ви очакват промени. Промяна, особено за силно повлияните от Телеца в западната астрология, е равносилно на драма, трагедия и ужас в различна степен и в зависимост от мащаба на промяната. Характерът на Вола/Бика не е много по различен от този на Телеца и затова е добре сами да си измайсторят промяна. Разликата от удовлетворението/недоволството при оценка на крайния резултат зависи само от едно – дали някой ни е принудил да променим нещо или сами сме го пожелали. Затова смелостта е първото качество, което трябва да развиват всички с Бик в годишния, месечния, дневния или часовия стълб. Смелост в поставянето на цели и решителност, че сега е моментът за смяна на жилище, работа, мъж/жена, континент. Само децата и домашните любимци не е препоръчително да се сменят.

 

За родените с Бик в годината – мястото, където могат да очакват или да предвиждат промени са социалното обкръжение, социалните мрежи, разширяване на мрежи или увеличаване на контакти. Като цяло ще бъдете забележими. И тъй като Бикът не е от най-общителните, тази година ще привлича погледи и ще-не ще, ще става популярен. В този случай е по-добре предварително да излезе от зоната си на комфорт и сам да потърси начини за изява и да привлича клиенти/последователи. Целите и намеренията е добре да бъдат формулирани ясно. След изтощаващото за него внимание/общуване, да си осигури време и място за уединение, почивка/медитация.

 

За родените в месец на Бика (~5 януари – 3 февруари) се очакват промени в кариерата към добро. Единственото препятствие поради мудността на този знак е, че може да пропусне момента или твърде дълго да обмисля или да смята, че не е готов и т.н. Съветът към тези хора, които в западната астрология са Козирози и Водолеи, е да бъдат по-непринудени през тази година и да разберат, че промяната може и да бъде към добро.

 

За родените в ден на Вол/Бик е възможно да има промени в брака/партньорството.

Необвързаните най-вероятно ще срещнат своя човек, а обвързаните да не се изкушават да гледат настрани и да бъдат причина за разтрогване на съюза. Напротив – да се постарая да възродят отношенията. Ако конфликтът, обаче зрее отдавна, вероятно точно през тази година, ще се разделите. Бикът ще иска да промени нещо в близкото обкръжение и затова пребройте до 10 и вижте дали преди това не е добре да направите ремонт вкъщи и да изхвърлите нещо старо, а не – партньора.

 

Ако сте родени в час на Бик е много възможно да се сдобиете с наследник/ца или да Ви се прииска да инвестирате. Тази година няма да Ви е успешна с инвестициите, така че пробвайте с децата.

 

Продължава

Няма коментари:

Публикуване на коментар