Моят опит

Преди около десетина години разбрах какво всъщност представлява Астрологията. Астрологията съставя правилни изречения – не правилни граматически или правилни по принцип, а правилни за някого. Затова толкова се държи на личността на съставящия ги. Астрологията „избира” както главен готвач избира менюто според наличните продукти или като дизайнер какви тенденции да пусне на пазара този сезон. Някога не възприемах комбинациите червено-розово и червено-оранжево, но едната ми приятелка обожаваше едната, а другата беше привързана към немислимото за мен „отровно” съчетание. Странното е, че с годините свикнах с тези цветови комбинации, но само, когато бяха върху тях. Те наистина им стояха естествено все едно, че Творецът беше измислил специално за тях цветните дисонанси. Научих се да приемам червеното с розовото, но червеното с оранжевото още ми създава проблеми.
Преди десетина година разбрах, че и в Астрологията има изречения, които на пръв поглед са несъвместими, но за конкретния човек са напълно естествени. Спрях да се ограничавам във възприятията си и да ги съставям по-смело. Друго нещо, което разбрах за себе си е, че тръгвам от Нумерологията, защото тя е ясна и определя времеви и пространствени рамки. Дава посоката на мислене. Никога не се греши там. Фън Шуй поставя ситуацията на длан – картина или план, в които се виждат опасните зони и райските кътчета. Истинската работа, обаче започва с Астрологията. Това е моят начин. За другите, които практикуват сигурно не е правилен, но на мен ми дава сигурността, от която имам нужда, за да си позволя да навляза в по-дълбоки територии.
Астрологията не може да се описва – тя е Шехаразада, която разказва 1001 истории и ни държи будни заради асоциациите и символите, притчите и изключенията. Нумерологията може да бъде сведена до екселска таблица и пак да да даде всичко, на което е способна – практическо приложение - избор на нива, скорости и опции. Фън Шуй е удоволствието да практикуваш и в същото време да нямаш понятие, че го правиш. Фън Шуй казва: Ще страдаш. Няма друг начин, но го направи красиво. Никаква лимонада от лимоните! Донесете шампанско! Това страдание трябва да се отпразнува, защото не се знае дали не е последната ни радост, защото само, когато страдаш се усещаш жив. Останалото е сън. Това не означава, че смисълът е в страданието, но само тогава се виждат възможностите; само тогава човек има смелост да се раздели със старите модели на мислене и ограниченията си; само тогава разбира, че няма какво да губи, защото загубата е илюзорна като притежанието – пясъчен часовник....

Няма коментари:

Публикуване на коментар