Източните и Западните хора и къщиСпоред годината си на раждане, хората се делят на две групи – Източна и Западна. Къщите също се делят на тези две групи според ориентацията на фасадата си.
Картата на Осемте дома се използва като описание, за да се разкрие какъв тип Ци /енергия/ е налице. Вижда се какво е разпределението на късмета на конкретното място. Когато разпределението на Ци в сградата пасва на благоприятните и неблагоприятните за обитателите посоки, основаващи се на личните им показатели, се казва, че тези хора имат съвместимост на мястото, на което работят или живеят.
Източните хора са ориентирани повече към социалния живот. За тях Кариерата и Доброто име в обществото заемат по-голяма част от времето усилията им. Енергията на парите и обществената подкрепа са важни за тях. Задачата им е да сеят и да се грижат за интересите на общността, в която живеят, както и да осъвременяват традициите. Те идват, за да разгръщат личността си и да се изявяват; да побеждават и прокарват новите визии и концепции за пътищата.
Западните хора са ориентирани повече към семейните ценности, запазването и поддържането на емоционалната хармония и мир в общността. Те са тези, които подкрепят и помагат. Дошли са, за да жънат, да отглеждат деца, както и да създават условия за растеж. Те прекопават и плевят, разчистват и строят пътищата, по които да минават всички.
Това разделение е условно и зависи от още фактори в рождения хороскоп, но най-общо всеки би могъл да разбере какви са неговите непосредствени задачи и уроци в този живот.
Триграмата на жилището се определя по компасната посока на фасадата, но реално е противоположната.
Идеалният вариант е партньорите да са от една група и да живеят в жилище от същата група, но това не винаги е така.
Европейците и американците ползват лесен начин за пресмятане на триграмното число на хората, който е приспособен към нашето летоброене заради трудността на китайските наименования и символи.

За родените в 20-ти век:
събират се последните 2 цифри - напр.1965 - 6+5=11 /2/
За жени + 5, т.е 2+5 = 7
За мъже 10 -, т.е. 10-2= 8

За родените в 21-ви век:
отново се събират последните 2 цифри - напр. 2011 - 1+1= 2
За жени + 6, т.е. 2+6 = 8
За мъже 9 -, т.е. 9-2 = 7

Ако се получи резултат 5,
мъжете я заместват с 2
жените я заместват с 8

Полученото число е Звездата

Източните хора и Уроците им:
1 на Водата - постигане на Кариера
3 на Дървото - Личен растеж и активна обществена дейност
4 на Дървото - Пари, спечелени от лични усилия
9 на Огъня - постигане на Известност

Западните хора и Предизвикателствата им:
2 на Земята - Търпение и поддръжка
6 на Метала - Грижа за семейството
7 на Метала - Грижа за деца и иницииране на проекти
8 на Земята - постигане на Мъдрост

Ако знаете и часа си на раждане, тогава може да се окаже, че имате час от другата група и затова сте привлекли жилище или партньор от противиположната страна.
Може и да разберете какви задачи имате да постигате, които на пръв поглед не са видни или получавате съпротива от близките си.

00.00 - 03.00 ч. отговаря на 1 на Водата
12.00 - 15.00 ч. отговаря на 9 на Огъня
06.00 - 09.00 ч. отговаря на 3 на Дървото
09.00 - 12.00 ч. отговаря на 4 на Дървото

18.00 - 21.00 ч. отговаря на 7 на Метала
21.00 - 00.00 ч. отговаря на 6 на Метала
03.00 - 06.00 ч. отговаря на 8 на Земята
15.00 - 18.00 ч. отговаря на 2 на Земята

Доверявайте се на интуицията си. Тя винаги е вярна, а часовете на раждане са спорни :)

3 коментара:

 1. Тази информация е много интересна и учудващо за мен много точно нацели мен и партньорът ми.
  Иска ми се да прочета повече за това - удобно ли е да ме насочите към първоизточници, школа или друг начин, по който да разузная из гугъл :)

  Интересно ми е и защо се пропуска числото 5?
  Чувала съм, че на някои места може да е лоша поличба, но за навсякъде ли важи?

  Благодаря предварително за коментар! :)

  ОтговорИзтриване
 2. Още един въпрос - синът ми е роден 2009, а така се получава 9-9=0, как се процедира тогава?

  ОтговорИзтриване
 3. Lalah, съжалявам за закъснението, с което отговарям, но месецът е такъв :) Ако сте можели да намерите информация, вече да сте я намерили. Има части от тази инфо, но тя е по книгите предимно. Останалото е моя теория, метод. Отново отбелязвам, че начинът за смятане с числа е за улеснение на западно-мислещите. Китайците, а и древните българи са отчитали годините с животни, елементи и триграми. В случая със сина Ви, цифрата е 9 - или звездата на Огъня. "математиката" върви в низходяща прогресия. Държа да отбележа, че и това деление е условно и само "на първо четене", т.е синът Ви има в картата си Огнен елемент, но дали е доминиращ зависи и от другите фактори. При всички положения посоката Юг е "правилна" за него.

  ОтговорИзтриване