Златният Телец

 

Бикът на Уолстрийт. Градската легенда казва жените да не хващат бика за рогата, а за топките. Да видим откъде ще подхванем годината.

Слънцето влезе в 15°от Водолея, което означава, че е настъпила Новата година на Вола или Бика, метален, бял или за мен Златният Телец с всичкото намигане към Илф и Петроф и препратки към символиката на Бика, Вола и Телеца в абсолютно всички известни религии и митологии.

Днес, 3 февруари 2021 е началото на новата слънчева година. Обикновено е 4-ти февруари, но се случва разлика от един ден + или -. Празненствата за нея ще бъдат, когато настъпи пролетта или след два пълни лунни цикъла след зимното слънцестоене. Тази година – 12 февруари, но децата родени днес, ще имат в картата си годишното животно Бик/Вол.

 

 

Преди да Ви предложа някои лесно осъществими и без да е нужно особено знание препоръки за годината на Металния Бик, ще споделя част от опита си и по-точно наблюденията ми относно морала и етиката при прилагане на Фън Шуй и като цяло прилагането на духовни практики от непосветени. Какво значи непосветени и защо толкова много хора се засягат?! Ами непосветените са точно това – те не знаят, те поназнайват и не се отнасят с нужната отговорност и уважение към знанието и опита на предишните поколения.

 

Най-общо Фън Шуй е човешка намеса в земните условия или местообитанието на хората. Възникнал като определяне идеалното място за погребване на мъртвите с цел благоденствие на живите, показва какви са били ценностите на древните. Това не се отнася само за китайците, защото и в християнската традиция и при старите българи и при всички древни цивилизации има изисквания за разположението на гробовете. Връзката между живите и мъртвите е определяща за преподаването и отстояването на ценностите, за съблюдаването и контрола. Човекът винаги ще поиска да си спести усилие, да направи нещо, което да му е лесно, ще го домързи, ще иска да си почине, да отложи и да се съпротивлява на действието. И ако именно мързелът движи техническата революция и консуматорското общество, то по никой начин той не движи човешката еволюция. Желанието за благоденствие само с благословията на мъртвите не е било достатъчно и се появява нуждата от светския ФШ, който съвсем още не светски. Това изкуство вече обслужва управляващите, императорите и висшите воини. Смисълът е постигане на победа, управление на масите, за да бъдат управлявани парите и притежанията им. И така препускайки, стигаме до наши дни, когато информацията е под път и над път и всеки, който може да отдели време или пари иска да променя условията около себе си, за да постига целите си. Човек обикновено е късоглед относно исканията, желанията и претенциите си, воден от егото си и не зачитайки нуждите на околните. Това не е грях, а закономерност. И когато този човек има “оръжие” в ръцете си, той ще го използва неминуемо, ако се усети заплашен по един или друг начин. Оръжието винаги е оръжие независимо дали е физически предмет, който нарушава целостта на кожата и тялото, емоционално – когато човек, на когото държите Ви наранява като не зачита правата и личността Ви (интересното е, че нараняванията могат да бъдат и самонаранявания), менталното – когато една информация или знание се използват с цел разрушение на индивид, група и т.н. Стигаме и до духовното оръжие – някой, който знае и може много, но използва уменията си с цел промяна на външната среда и намеса в енергетиката на окръжаващите го, а не на себе си. 

 

От първия момент, в който започна да се занимавам, чета и изучавам ФШ, което беше преди повече от 20 години, се носят легенди и истини за промените, които е направил ФШ мастера на бившия вече американски президент, както и за баснословните хонорари, които е получавал. Повечето неща са истина и е видно, че Д.Т. успя да стигне и до позицията, в която би могъл да управлява света, но не му се получи трайно, защото колкото и да манипулираш действителността в твоя полза, има карма или неща, които трябва да се преживеят или осмислят, т.е. да бъдат отработени на личностно ниво. Какво не е наред, след като човека си е платил, работата е свършена и промените са били налице? Първо изобщо не вярвам, че промените са били с намерението “за благото на всички засегнати” и второ човек трябва да бъде внимателен с мислите си, които се превръщат в чувства – те в дела – нататък последователността е: навици, ценности, характер и съдба. 

 

ФШ работи отвън – навътре или от форма – към съдържание или промяната се случва на външно ниво и трябва да провокира промени в човека или в ситуацията, но ако не тече обратния процес от човека – към обкръжението или човек също да отдава чисти мисли, любов, добро отношение към околните, да върши добре работата си, което да стане естествена част от живота му и да държи на тези неща, тогава характерът на този човек, ще привлече и подходящата съдба и най-важното – ще може да я промени в посока, която предпочита или ще вибрира с друга честота.

 

ФШ работи ако е приложен от знаещи, можещи и отговорни консултанти, специалисти, майстори. ФШ работи дори ако клиентът няма идея за какво става въпрос. Но този процес не е безкраен. Винаги има цена, която се плаща, ако промените не са в хармония с този, за когото се правят. За кармата на практикуващия няма да отделям специално място, защото този човек има свой път и “договорености” с невидимите сили и закони на кого, колко и до какво ниво да помага. Учениците са различни, но и учителите също са различни, могат различни неща и владеят различни нива на практикуване и възприятия. В повечето случаи законът за привличането действа и те се намират едни-други.

 

Напоследък много нашумяха активациите за щяло и нещяло. Естествено – печелят се пари от зависимостите на клиента, от недостатъците му, от незнанието и най-вече от болката му. 

 

Съвсем накратко ще споделя какво е безопасно да се прави от хората, които повтарят, че Меркурий е ретрограден или че е Пълнолуние, но идея нямат какво значи ретроградност на планетите или защо точно по Пълнолуние се изпълнява даден ритуал – или отново: половинчатото знание е опасно; тези, които прочитат една статия и вече променят екстериора на фирмата. 

И така:

1.        Най-важен е балансът на пространството, което припознавате като Ваше, каквото и да значи това. Баланс сами трудно ще си направите, ако не сте учили ФШ поне 2 години и нямате опит поне още 3 години.

2.      Обграждането със символи, талисмани, жаби, слончета и пр. НЯМА да Ви донесе пари. Парите се печелят от собствен труд/бизнес и от наследство/инвестиции (най-общо). Всичко останало е кражба и е лоша карма. Лотарията и др. подобни – също. Казината и игралните домове са за богаташи, които губят пари с удоволствие, за забавление на простосмъртните понякога и за тежко зависими отчаяни и болни хора. Може да правите активации за:

-       Увеличение на заплатата, защото Вашият опит сравнен с колегата …..

-       Увеличаване на продажбите от изобретение, книга и т.н. какъвто е Вашият случай;

-    Питане дали да се преместите на ново място, което обещава повече възможности, но и изисква повече време, което преди сте отделяли на хоби, семейство и какъвто е Вашият случай;

-    Планиране, бизнес планове и всичко, на което е способно въображението Ви (първо), логичното Ви мислене (второ), социалните Ви умения (трето) във Вашите часове, места, сектори. 

Аз само давам примери. Вие знаете от какво точно имате нужда.

С две думи магии няма. Има осъзнато искане за постигане на повече, НО и плащане на нужната цена. Ако сте ок освен с резултата, към който се стремите и с цената, която трябва да платите, значи сте осъзнат човек, който е включил всичките си тела, издига се на следващо вибрационно ниво и най-вероятно ще получи това, което иска. На един друг етап на развитие, нали разбирате, че може и без ФШ, че може и Меркурий да е ретрограден и пак да Ви се получи.

-     Мечтата за несметни богатства изобщо не е характерна за източните учения, където хората не се страхуват и знаят, че винаги ще има кой да се погрижи за тях, докато те се молят, да кажем;

-       Смеещият се Буда или Хотей бил пълничък, защото това било лицето на благоденствието. Във всички бедни общества пълнотата е признак за богатство. Само че вече отдавна не живеем с тези средновековни представи и здравият и проспериращ човек е с добро телосложение;

-       Добрият ФШ е в баланса. Излишеството на пари е излишество независимо от схващането, че ФШ специалистът трябвало да бъде богат. Има различни нива на богатство. Въпрос на ценности. Ако човек изкарва парите си с лекота и има време за почивка, за семейството и други дейности, значи е ок. Ако е вкопан само в идеята да бъде милионер и посвещава цялото си време на тази цел – това не е ок. 

3.   Не правете активации за връщане на дългове. Има духовен закон. Спазвайте го и няма да имате проблеми – ако някой Ви поиска пари на заем и Вие може да “отпишете” сумата или вещта, дайте. Ако не можете – не давайте, откажете, дори да Ви се разсърдят. Ако Ви се разсърдят – станало е по-рано, защото когато не бъде върнат дълга, пак ще си развалите отношенията. Дълговете са кармични винаги и те се движат по оста Телец-Скорпион на лунните възли или при ярко изразена планетарна опозиция по тази ос.

4.    ЧИСТЕТЕ. Преди да започнете да четете Мари Кондо и да спазвате предписанията ѝ, най-вероятно някой от родителите Ви често Ви е повтарял да си почистите стаята, оправите леглото и т.н. За съжаление в съвременната представа за просперитет на едно семейство е да имат фирма за почистване, от което следва, че децата се разглезват и растат индивиди неспособни на емпатия, а родителите се оправдават с липсата на време – до момента на снобското изхвърляне – чели ли сте Мари Кондо?! аууу… 

Дори да ползвате фирма да почистване, 2 пъти годишно поне трябва да отделяте време за ревизиране на притежанията си и да бръкнете там, където слънце не е огрявало от години. 

Отново ще повторя – дори нищо да не знаете за баланса на пространството, почистеното и подредено пространство освобождава място за влизането на нещо добро в живота Ви. Не дръжте счупени неща, ако нямате намерение да ги проправите и да ги ползвате; Чистете не само вътре в домовете, но и навън. Някога имаше ленински съботници. Сега има демократичен мързел на правата. От София съм и тук не е мястото да коментирам пропадналите метро-станция и тротоари и т.н. Някога бях писала материал точно затова, някога преди 10 години. Оттогава хората, които са наясно със себе си и околната среда продължават да чистят и поддържат, а другите – продължават да смятат, че някой им длъжен, защото те имат права и плащат данъци. Винаги ще има мърляви хора и добрият ФШ се определя също и от това – на какво място и с какви хора живеете. Говорим за чистене, а не за ремонти. Ремонтите в неподходящо време и място могат да доведат до проблеми и усложнения, още повече ако има условия за това. 

5.     Добрият Фън Шуй означава баланс не само на пространството, но и в живота Ви. Погледнете предишните статии в блога. Само ще припомня набързо: ако отчаяно искате дете и сте ходили по врачки, баячки, църкви, манастири, извори, преспиване под открито небе, завирали сте се под маси, слагали сте си квасец на главата, целунали сте всички чудотворни икони, то наистина желанието Ви е било истинско и О, Чудо – молитвите Ви са били чути и хоп след има няма 38-40 седмици, чувате заветните думи “Честито! Имате момченце/момиченце.” Какво следва-плащане на цената за измоленото щастие. Ама каква цена, та това е радостта на живота ни, смисълът, който търсехме. На измолените деца се отделя повече време – това е цената, това е законът за да са здрави, щастливи, а оттам – и Вие. Има кармична зависимост между невъзможността една двойка да има дете/деца и последвалата липса на внимание към същите тези деца. Ако осигурите на детето прекрасни материални условия, но Вие липсвате да им дадете топлина, това не е добър ФШ. 

6.         Много хора пренебрегват фактите в живота си и проявяват претенции към живота (което е голям грях или нарушаване на добрата енергетика). Бъдете благодарни, че имате родители например, а не да проявявате претенцията си към тях, че са прости, бедни или какъвто е Вашият случай. Добре обгрижени и дълголетни родители е изключително добър ФШ.

7.       Голяма част от хората, които се обръщат за съвет към ФШ специалисти е липсата на партньор или на подходящ такъв. Ако се стремите към вниманието и любовта на конкретен човек, това е намеса в съдбата и намеренията на другите – забранена територия, ако искате да не си навредите. Може да правите активации, да облагородите сектора, който е свързан с Вашите романтични връзки, да прекарвате повече време там и да си изясните много точно какъв човек искате до себе си и защо. Готови ли сте да платите цената ако той е висок, синеок и къдрокос и всичките Ви приятелки вече няма да са, защото ще ревнувате или ще бъдете предадена или има стотици сценарии. Важно е да знаете от какво точно имате нужда – партньор, манекен, портфейл, приятел. Мъжете също трябва да се замислят когато си представят живота с мечтаната жена от коя част от себе си трябва да се откажат, за да вървят нещата – от риболова или пурите или къде точно ще се срещнете при преговорите за лично пространство. Ако конкретизирате, че искате Х, много е вероятно той/тя изобщо да не отговаря на Вашия списък. Затова има едно изключително безопасно изречение: “До мен е идеалния за мен партньор.”

8.         Сега е моментът да ви разкажа за Джаки Чан. Този, който “трепе” врага с усмивка. Това е начин на мислене и живот, които той практикува не само чрез героите си на екрана. Китаец, роден в Хонг-Конг, който всячески се опитва да съблюдава правилата за добър ФШ. При един не много детайлен анализ, се вижда че всякак се е стремил да избяга от същата съдба като на родителите си, да промени късмета си, а оттам и съдбата на децата си. За китайците категория Щастие не съществува. Важно е откъде идваш, кой си и какво ще предадеш нататък. Концепцията за ролята на индивида като мост между поколенията и като част от групата е определяща за смирението, приемането на живота и мечтата, борбата и усилията за нещо повече. В западната пазарна джунгла и особено в преобладаващите без съпричастие отношения, които целят постигане на резултати и удобство на графика на двете страни за създаване на дете или дом няма как да се приложи източна философия, която да работи трайно, а не само да бъде отразена в раздел любопитно/забавно в някое магазинно женско издание. Джеки Чан продължава сам да се грижи за домакинството си. Не ползва прислуга или фирма за пране, чистене и готвене. Признава незаконородената си дъщеря, издържа ги с майка ѝ и получава прошка от семейството си. Любимец на запад, в Китай не го обичат, трудно го допускат до концерти и други изяви независимо от милионите, които раздава за благотворителност и не защото му завиждат или е успял на запад. Има много по-богати китайци от него. Не – причината е, че името на сина му е свързано с наркотици. Големият провал е, че името, което оставя на децата си не е чисто.

 9.         Здравето и балансирания начин на живот е също аспект от задължителния добър ФШ.

10.      Ако проявявате лични усилия във всички жизнени аспекти (лично развитие, деца, родители, пари от собствен труд, пътувания, добри отношения с подчинени, развитие в професията, запазване на паметта на предците, рода, създаване на добро име, хармонични отношения с партньора)и успявате мъдро и с постоянство да ги управлявате, то хармонизацията на пространството е само патерицата, на която да се опрете, за да се изправите и да продължите собствения си изпълнен с радост и отговорности живот.

 

Следва

 









Няма коментари:

Публикуване на коментар