Година на Водния Дракон



Според Китайския слънчев календар, на 4 февруари 2012 год. настъпва Годината на Водния (Черен) Дракон.  Като цяло годината ще бъде пълна с предизвикателства и противоречива за всички знаци. Ще се изправяте пред препятствия и едновременно с това ще виждате най-необичайните и магични средства и възможности за тяхното решаване.
Дракон
Според  Китайската метафизика, когато Драконът  се намира в собствената си година, позицията му е Самонаказание. Това означава борба със самите себе си и преодоляване на трудности, които сами сте предизвикали, скрита опасност, фрустрация. Постигането на успех или победа няма да бъдат просто Успех или Победа, а постигане на щастие, защото ще сте извървели дълъг и трънлив път.
Годината няма да е лека, но за Дракона няма невъзможни неща, така че смело напред! На родените в година на Дракона също се препоръчва носенето в/на себе си фигурка на Петел за намаляване на негативното влияние.
Змия
Годината може да бъде много доходоносна, защото за разлика от останалите знаци, успявате да видите печалба там, където никой не я забелязва. Благодарение на тази си способност, ще имате големия шанс да забогатеете, ако действате бързо и съобразително. Годината може да се окаже обаче с объркани взаимоотношения в семейството и другите близки връзки, заради фокуса върху професионалните дела.
Кон
Конят ще се сблъска с проблеми в семейството. Има и добри новини – ще успеете да се справите с помощта на няколко благотворни звезди. Годината е добра за умствена активност, учебна и научно-изследователска работа.  Ще се наложи да поработите повече, за да придобиете повече.
Коза/Овца
В годината на Дракона, Козата се радва на подкрепата на околните, както и в придобиването на нови територии, нови знания и нови хора. Като цяло ви очаква подобрение, но трябва да внимавате във всичко, за да не допуснете грешки поради недоглеждане или разсеяност. Трябва да приемете смирено и търпеливо евентуална финансова загуба или период на неувереност/забавяне в професионалния ви живот. Отделете повече време на здравето си.
Маймуна
Годината на Дракона ще е трудна за Маймуната, докато усвои уроци свързани с необходимия опит в планирането на кариерата и/или капиталите. Възможни са финансови загуби, които ще се възвърнат  в крайна сметка многократно.  С други думи ви очаква благоприятна година, в която ще засявате семената на бъдещи успехи и печалби. Внимавайте за здравето!
Петел
В годината на Дракона, Петелът ще получава двузначни послания, но ако не изневерява на присъщата за знака си упоритост, ще успее да се справи с всички предизвикателства по най-добрия възможен начин. Бъдете изключително прецизни, ако рискувате и покажете колко струвате на околните. Прекрасните ви отношения с тях, ще бъдат отдушник за напрегнатата в професионално отношение година.
Куче
Годината няма да бъде лека и за Кучето, което трябва да помни, че нерешимите на пръв поглед проблеми, всъщност могат да бъдат заобиколени. Поддържането на позитивна нагласа ще ви донесе усещането за сигурност, както и нови решения и внезапни озарения. На тази година трябва да се гледа като на инвестиция за бъдещ успех и тогава може да ви се стори удовлетворителна.Ще имате конфликти и напрежение с близките и приятелите. Най-важният съвет може би е - не се съпротивлявайте на промените, които ще дойдат при вас.
Глиган
За вас годината на Дракона ще е фантастична. Ще бъдете обградени с вашите „полезни” хора и ментори, които ще ви помогнат да се изкачите по йерархията. Има възможност и за постигане на печалби, дори ако се налага преди това да се разделите с нещо, което е ценно за вас. Определено това е Вашата година и в романтичните отношения.
Плъх
В годината на Дракона, Плъхът може да очаква добри новини в професионалния живот, а също и постигане на Благоденствие. Ще имате шанса да се придвижите напред с обновен и интересен имидж за околните. Внимавайте за здравето – взимайте профилактични мерки.
Вол
2012 год. ще открие пред Вола не лоши перспективи с много добри възможности. Дори и да се сблъскате с трудности от юридически характер, спорове  и недоразумения, до вас ще има хора, които ще ви помогнат и подкрепят. Съществува риск от финансови загуби, но в крайна сметка всичко ще се подреди, ако внимавате какво точно се случва. На мъжете родени в годината на Вола  ще се усмихне любовта.
Тигър
Годината ще бъде сложна, но трудностите ще се преодолеят по-леко ако се фокусирате върху пътуванията и заниманията си свързани с тях. Така ще имате време да обмислите следващите си ходове и да отговорите на въпросите, които ще си зададете: „Какво мога да направя, за да подобря ситуацията?”  След това внимателно обмислете действията си и ги приложете на практика.
Заек/Котка
Независимо, че нямате подкрепящи звезди, през тази година ще усетите смекчено влияние, в сравнение с миналата година, което реално ще ви донесе подем. Като цяло ви очаква успех и подобряване на ситуацията. Проблемите, които не са били разрешени в предишната година и/или са останали висящи, ще се разрешат и този развой ще ви донесе успокоение. Годината ще бъде ползотворна откъм намиране на решения и нестандартно справяне с препятствия. Бъдете позитивни!

В съответствие с Китайския календар, годината на Дракона се представя от 2 елемента – Вода Ян горе и Земя Ян долу. Съгласно циклите на пораждане и разрушение, Земята разрушава Водата и двата елемента са в конфликт. В този смисъл и тази година няма да е безоблачна, но за разлика от предишната (на Металния Заек), когато Металът разрушаваше Дървото (Металът представя оръжието и както е известно имаше много международни конфликти и сблъсъци), не се очакват подобни събития.  Вода Ян символизира мощта на Океана и когато влиза в конфликт със Земята (Драконът представя мощта на Земята), са възможни разрушителни земетресения и цунами. Този конфликт между Земя и Вода може да означава засилване на импулса за социални, икономически и политически промени. Вода Ян също така символизира интелекта, смелостта, щедростта и милосърдието.  Ако усилията са насочени в правилна посока, е възможно бързо и успешно осъществяване на реформите.  Водният Дракон може да донесе беда, но по-скоро природна, отколкото предизвикана от човешка ръка.
В китайската астрология Драконът е в сериозен конфликт с Кучето и затова родените в година на Кучето следва да бъдат внимателни при походи в планината, както и да НЕ предприемат пътувания в посока Югоизток. За да намалят това влияние да носят като бижу или със себе си фигурка на Петел, който отвлича вниманието на Дракона от конфликта.
Най-стресираща Годината на Дракона ще бъде за Кучето (взима се предвид не само Годината на раждане, но и Деня на раждане, Месеца на раждане и Часа на раждане, което означава, че тази година може да е по-стресираща за хора родени в Ден на Кучето или ако има двойно влияние - месец и година например).
Следващият знак, за който нещата няма да са еднозначни е Драконът.
Животните, които са приятели на Дракона са Маймуна, Плъх и Петел. За тях годината ще благоприятства хармоничните преживявания. За Петела и романтична.
Родените под влиянието на Тигър и Куче - много лични промени, промяна в местожителството, пътувания и предизвикателства. 

И във Фън Шуй се преразпределят благоприятните и неблагоприятните влияния и затова е добре да се отчитат в началото на всяка година, за да се вземат необходимите мерки.
Жълтата 5 – най-неблагоприятното въздействие, което се свързва с препятствия, инциденти и неуспехи в 2012 ще се намира на Югоизток. Ако в този сектор на дома или офиса са разположени спалнята, външната врата или работното място, се препоръчва разсейващо метално средство. Препоръчвам мобайл. С металните чанове трябва да се внимава – от колко пръчки са, къде точно се закача и какви допълнителни изображения има. Не може да се сгреши и с български хлопатар или чан. Особена да се внимава в месеците април, октомври, декември, както и януари 2013. Друго възможно „лечение” са 6 монети скрити под килим, легло или над касата на вратата. Важно условие е в този сектор да не се предприемат ремонтни работи свързани с разбиване, чукане. Може да се боядисва и да се чисти.
Следващата лоша звезда, която се свързва с болестите, в 2012 ще се намира на Север. Традиционното лечение са отново 6 монети, но закачени на Юг.
Тази година НЕ се седи с гръб на Юг – леко изместване на стола с няколко градуса решава проблема. Оттам ще бъде посоката на 3-те Ша или „убийства”
На Юг тази година се намира звездата на раздора, и кражбите. За намаляване на това въздействие се поставя червен лист хартия скрит някъде в този сектор.
Звездата на конфликтите е на Северозапад. Традиционното лечение включва стъклена ваза с неподвижна Ин вода с 3 бамбука. Да се избягва също прекомерното стоене в това помещение.
Благоприятните сектори тази година са Запад, Юг и Североизток. Пребиваването в някой от тях ще ви донесе успех. Изтокът тази година е мястото, на което трябва да прекарвате повече време, ако искате да привлечете своята "половинка".


Добър Фън Шуй
4 февруари 2012 – Начало на годината на Водния Дракон


Използвани материали на Владимир Захаров, Анатолий Соколов и мастер Раймонд Ло

Няма коментари:

Публикуване на коментар