2020 - Година на Металния Плъх - Увод



От 4-ти февруари отново сме в година на Плъха или Мишката. Този път – Метален или Бял, както обичат да казват хората, които нямат представа откъде идват тези цветове. Отново започва нов, 12-годишен енергиен цикъл, който не се повтаря автоматично, а се завърта по спиралата на развитието с едно ниво нанякъде, защото във Вселената няма горе и долу, ляво и дясно. За нас, за хората така е по-лесно да опознаем нещо – като го сравним с друго нещо, което вече ни е познато.  
Всяко животно от китайския календар влиза във владение на 4-ти февруари и отпуска хватката си на 3-ти февруари в следващата година, за да предаде щафетата на поредния знак от зодиака.  Празненствата за Новата Година се провеждат по лунния календар и трябва да съвпаднат с новолунието. Тази година 2020 беше нощта на 24-ти срещу 25-ти януари. Празненства, които не се състояха в по-голямата си част или се проведоха камерно заради разпространението на корона вируса, което е в пълен синхрон с прогнозите за годината на Металния Плъх вкл. и фактът, че на практика Новата година не се отпразнува шумно и с много добри намерения, с Огън и Вода, както повелява традицията. Китайците не успяха да генерират радостта, ентусиазма и вдъхновението на Огнения елемент, който ще липсва още няколко години. Липсата на Огън ще окаже влияние върху пазара, върху всички видове забавления и хазарта (виждате на локално Бг ниво кой бушон изгърмя като фойерверк за новата година), върху отоплителните системи, камините печките и електричеството. Като цяло ще се увеличат депресиите и страховете у хората и особено у тези, в които има недостиг на елемента Огън в личните им карти. Може още много да се теоретизира и изобщо този текст няма как да бъде изчерпателен, защото всеки случай е различен.
Една от благословиите на опита е, че можеш много ясно да дефинираш ползите и смисъла на практиката и напразните усилия на любовта към слепите, които проглеждат бързо. Фън Шуй за мен продължава да бъде концепт, който е приложим на много нива. За да работи и за Вас, трябва да сте абсолютно наясно къде се намирате: в живота, в йерархиите (социални, професионални, военни и др.), в семейството и така във всичките 9 области от живота. Задължително е да сте наясно с късмета си – как се развива, как работи за Вас, как може да го подобрите; но не през призмата на субективизма, а на целенасочена духовна работа с всички инструменти, които са Ви дадени свише. Също така е нужно да знаете къде отивате или какво искате да постигнете, както и какво желае сърцето. И точно тук е капанът, в който се хващат мишките. Искам на Малдивите или имам нужда от кола, написани по новолуние или изпросени при други активации не е начинът да останете на вибрацията, която ще Ви телепортира до Вашите Правилни искания. Да приемем, че вече сте ходили при Стената на плача или възнамерявате да отидете или мечтаете за това – Какво ще напишете на листчето, което ще оставите там? Обяснявам веднага – в нашите църкви не се оставят листчета с желания, палят се свещи, но тъй като и това е ежедневие за вярващите, е нужен по-голям религиозен авторитет,  пред който не може ей така да кажеш, че искаш на Малдивите. Вярата и религията са други теми, на които не им мястото тук най-вече заради грешните разбирания на повечето хора и абсолютният подправен с нашенска чубрица тюрлю гювеч, който е в главите на поназнайващите за мъките на Мария, рождената дата на сина ѝ, еволюцията на видовете, да не забравя Нострадамус и Ванга, всички наши светци, ретроградния Меркурий, масоните, йога класовете, женските духовни сбирки и списания, Земенския манастир и т.н и т.н. 
Не си купувайте фигурки и символи на животното на годината. Може да е пагубно за Вас. При Фън Шуй, както и при равносметките в живота всяко излишество се плаща на двойна, че и на тройна цена. Излишеството и недостигът са еднакво не-добри. Ключовата дума е баланс във всичко: деца, любовници, пари, храна, развлечения, спорт, хобита, творчество. Дори за великите. Дори за творците с чудовищна творческа енергия като Достоевски и Пикасо, Фреди Меркюри и Джак Никълсън и още хиляди, но тези се появяват веднага като примери. Цената, която се плаща не е винаги пари, за съжаление. Тогава щеше да е лесно и щеше да има индулгенции като акции в обращение. Цената винаги засяга първо това, което обичаме най-много и това, към което сме привързани. Затова превантивно, при всеки удобен случай се учим да не се привързваме към хора, същности и предмети. Това е стратегия, опит да се заблудят вселенските хакери, които без проблем могат да влязат в системите ни мозък и сърце. Защото дори опитът да се справим с нещо се смята за успешен. Това е значението на признатият грях, който вече не бил грях. Осъзнаването и намерението са еквиваленти на действието в невидимите светове, но не и обещанието и пожеланието. Всъщност пожеланията са магии, независимо дали са подшити с добри намерения, които пък от друга страна знаем накъде водят. 
Китайските школи, чрез които може да се манипулира една малка част от земния късмет или обкръжението или да се използват небесните часове и земни посоки са създадени за императори и висши духовници за да направляват съдбите на масите, промените във времето, както и да се измъкват живи от трудни ситуации или да побеждават в битки. Ако се мислите за Наполеон е много възможно да не си пиете лекарствата. В момента всички майстори и школи се занимават с активации по Ци Мен Дун Дзя. Работят. Спор няма, но тези хора посвещават времето си на това. За тези, които печелят пари от това – приказно, но за другите това е убийствена загуба на време и енергия, която може да се насочи в по-практична насока. Не съм съгласна, защото според мен с непрекъснатите активации за щяло и нещяло профукваш добрата си карма за помощ и рано или късно се превръщаш в Лъжливото овчарче. Трудно е да се определи важността на действие, желание, събитие в живота заради непрестанното мърморене на егото. 
И така смисълът на Фън Шуй е да балансира мястото, на което живеем, защото това е външната ни обвивка. Човешкият аспект, който намира място във Фън Шуй се отнася към баланса на емоциите ни, защото те имат пряко отношение към здравето. Останалите стремежи са свързани с родителите, децата, партньора, тези, които управляваме и тези, които ни управляват в работата, обществото, личното ни развитие. Затова може да определите целите, които имате за постигане и да работите върху тях, а не да очаквате да спечелите добър съпруг от търкане на талончета.  Ако имате проблеми с намирането на партньор в живота (спираме се на този пример) трябва да сте наясно защо това е така към момента. Какви са моделите заложени в картата Ви, може ли нещо да се промени към желаната от Вас посока, смятате ли, че исканията Ви са реални и най-важното – какво Вие ще дадете в замяна. О, да – замяна винаги съществува. Това е част от играта, част от цената, което ни връща пак там – трябва да знаете собствената си цена, за да прецените какво и колко ще отделите от тази цена за другия. И хич дори да не се появява правилният човек за Вас, трябва да знаете какво ще искате от него и какво сте способни да му дадете. По същия начин се процедира и с кариерата и с децата и с родителите и с пътуванията и с колата и с целия живот. 
Ако смятате, че сте готови и знаете какво точно искате от 2020 година, можем да започнем първо да чистим, след това да балансираме пространството, за да бъде то мястото, което може и трябва да Ви даде сили за подвизите, които сте си набелязали. 
Ако имате хубав спомен от някое пътуване или някоя ваза е пълна със смисъл за Вас, т.е. има история…защото я видяхте на витрината, в която се оглеждахте с него,  дъждът Ви беше намокрил и трябваше да се скриете някъде и смехът Ви беше звънък и искрящ като същия този бохемски кристал и после изгря слънцето и се разпръснаха хиляди дъгички по тротоара, в краката Ви, но беше неделя и на другия ден веднага след работа отидохте да я купите, защото тя не беше вече ваза за Вас, тя беше вашата любов…та ако имате такива предмети, може да направите промени с тях и те ще работят за Вас, защото са пълни с Ци (онази невидимата енергия, която е около нас и твори добро), дори да сте се разделили вече с онзи човек, защото тогава тя е събрала само любов, освен ако не сте я счупили, когато сте се разделили.
Сигурно вече сте спрели да четете, но преди да продължа с общите заръки за тази година, ще се опитам да изясня какво значи да знаете какво искате. Ако не го свършите сами, трябва да похарчите много пари за специалисти, вкл. и психоаналитици. Фън Шуй не решава проблеми симптоматично или ако – да, то е наистина само палеативна мярка, както и астрологията не е средство за гадаене. Ако искате да печелите пари, посветете се на това, ако искате да се изразявате творчески, определете начините, по които ще се случва тази изява. Едно е да си отдаден на музиката, съвсем друго е тя да е твоят занаят, с който се изхранваш и различно ако тя е твоето средство да лекуваш емоционалното си тяло. Има хора, за които тя е всичките тези неща едновременно, но повечето от тях го знаят. Това е яснотата, от която имате нужда, когато подхождате към всеки един проблем и роля поотделно! Важно! Поотделно. Ако обедините проблемите или областите от живота, по едно и съшо време нито един няма да бъде разрешен. Трябва да сте наясно с ролята си в живота, както и с ролята, към която се стремите. Младо семейство, много приятно с две малки деца ме бяха наели да балансираме новия им апартамент. Имаше разногласия в двойката къде да бъде спалнята. Видях, че двамата са от различни групи и наистина трябваше да се избира внимателно. Мъжът изкарваше повечето средства за живеене, а тя гледаше децата. Към този момент, тя нямаше намерение да се връща на работа или да прави кариера. Тогава препоръчах да се настанят в стаята, която обслужваше по-добре неговите нужди за печелене на пари. Т.е. в този момент той беше приоритет, имаше и трудности с работодателя, но тя ми се разсърди и не пожела да приеме факта, че мъжът ѝ има нужда от подкрепа. Не прие също и фактите, че тя има по-добър късмет от съпруга си, защото в нейните представи тя беше по-нещастната.  
Фън Шуй е откровен и повечето от Вас интуитивно избират и живеят в имоти, които са точно отражение на проблемите и предизвикателствата им. Затова оставяме егото отпред при обувките на бърсалката и влизаме в собствените си свещени пространства – жилищата с чисто сърце и отворено съзнание.
Предишната година на Плъха 2008 беше на Земния Плъх и имаше повече стабилност, отколкото сега, но въпреки това, помислете, спомнете си какво правихте преди 12 години; как се чувствахте, имаше ли турбуленции в живота Ви, започнахте ли нещо ново тогава; ако – да – как приключи и сега отново ли сте изправени пред същите проблеми?
За хората, които ще навършат 60 години, това е пълният цикъл от момента на тяхното раждане до сега. Вече са се изправили пред повечето предизвикателства. “Прогонили” са всички енергии по веднъж и сега могат да започнат отначало, но не съвсем, а с цял един голям цикличен оборот по спиралата нанякъде – нагоре, надолу, наляво или надясно.

Следва същинската част за година на Металния Плъх.



 


Няма коментари:

Публикуване на коментар