2019 Година на Земната Свиня

                    Като начало добре е да си изясним и припомним разликите в понятията и разбиранията за Фън Шуй и Китайската Астрология. Добре е да имате под ръка и карта с личните си показатели или поне да знаете освен годишното и дневното си животно. Има достатъчно калкулатори, но и аз Ви прилагам един, с който се работи лесно и не изисква регистрация Калкулатор
Буда е казал, че Светецът или Просветленият е човек, който не се съобразява вече с хороскопа или късмета си. Това означава, че е свършена всичката работа по изграждане на личността, че има толкова знания и умения, че да се ръководи само от собствената си воля и желания без да мърси света, околните и проекциите им в по-висшите или паралелните светове и реалности. Вашата лична теория или вяра зависят от Вашите разбирания, степен на осведоменост и най-вече осъзнатост. Осъзнатостта е безстрастно разбиране или разбиране без цветовете и нюансите на емоциите и желанията. И затова във всички религии и учения се говори най-много за освобождаване от егото. Вътрешната работа на индивида е водеща, а обществото е следствие от комуникацията между индивидите. Може дълго да говорим абстрактно, но нещо има полза само ако е конкретно и приложимо.
И така Фън Шуй е система от знания с много различни школи, която ни дава шанса да променим нещо на физическо ниво, в нашето обкръжение, за да постигнем нещо, което искаме. И точно от искането се започва. Да знаеш какво искаш е труден въпрос, но истинската трудност идва с аргументацията на желанието, с приложението му и с последствията от изпълняването на желанието. Това изисква точен анализ на повечето фактори, които влияят или биха повлияли, както и справяне с последствията или нещо като бизнес план заедно с оценка на риска. Когато става дума за пари, бизнес или кариера хората са по-склонни да седнат и да мислят дълго и рационално, но когато става дума за взаимоотношения, семейство, деца, родители, приятели и подчинени/помощници, нещата се оставят на случая, настроението или на емоционални реакции. Едно от най-трудните признания за хората е, че ако не всички, то повечето им желания се ръководят от его-то. Примери: желанието децата да са успешни заради тях или заради Вас; любовта към родителите – заради техните интереси или заради вашите; желанието за слава – заради нечия оценка или защото ще оставите нещо стойностно на тези след Вас?! Трябва да се прави разлика между нужда, желание и претенция. Пример –ако искате да спите по 7-8 часа, а спите по 4-5, това е нужда на организма да се възстанови и Ви е нужна реорганизация на графика или определяне на приоритети и плащане впоследствие на високата цена на нарушено здраве. Ако знаете, че имате нужда от повече сън, защото е такава енергетиката Ви, решавате как да го постигнете, но ако искате от работодателя си, например да Ви осигури легло в офиса, където да си доспивате, това вече е претенция. 
Астрологията – и западната и източната дават указания за потенциала на личността, за капаните, в които може да падне, за гладките пътища, които са осигурени, както и за количеството усилия, които трябва да положи в различни сфери от живота си. За някого е лесно да прави кариера, а за друг – да се грижи за семейството си. На едни е дадено здраве, а други трябва да го поддържат с огромни усилия. Едни са податливи към инфекции, а други – към херпеси. Едни се раждат с естествена радост към живота, а на други усмивката им струва колкото едногодишна над-средна заплата. И когато сте наясно, че сте единствен екземпляр, без да изпитвате вина или съжаление, но и без да вредите на другите съзнателно, започвате да пишете собствения си сценарий за филм. Сценарий, защото заснемането на филма е колективна работа и там не всичко зависи от Вас. Припокриването на текст и филм зависи от Вашия анализ и опит да работите с хора. Екипа подбирате Вие. 
Друга информация, която може да се вземе от Астрологията (западна и източна) и от Номерологията, са времевите отрязъци или портали, както ги наричат всички, които четат и са запознати с духовната литература, течения или поне с ретроградния Меркурий и как той влияе на българската икономика. Или "за всяко нещо си има време и място под Слънцето". 
Фън Шуй дава характеристики на мястото и времето, в което се намирате. То (учението) може да направи живота Ви по-гладък или по-лесен или най-малкото да имате информирано съгласие с Вселената по Вашия личен договор с нея. Е, не е съвсем личен, защото тази личност не помни много-много.

Ще започна отново с чистенето и с кастренето на дървета в града. Когато един сектор е почистен, той не излъчва Ша, ако не се активира с ремонти отвътре или със строежи и грозни клони насочени към прозорците Ви. Това е общо положение. Няма значение доколко даден сектор не е добър за Вас в определен период или изобщо. Ако се поддържа чисто и вътре и вън, както и ако няма грозни гледки, неблагоприятното влияние ще се активира само ако и Вие сте в лош период. И още веднъж – колкото е по-чисто и дърветата са окастрени правилно и грамотно (а не да стърчат клони като трупове, както се вижда от моя прозорец, но ще бъда глобена, ако наема хора, които да свършат тази работа), толкова повече намалява възможният процент за негативно случване или активиране. Чисто и прекопано, затревено и извън личната собственост. В България живеем в климатичен пояс, в който по 6 месеца сме с листа и без листа по дърветата, което означава, че през половината си време гледаме грозни клони и дишаме насъбрал се прахоляк от зимата.

Сега ще споделя някои общи положения от Китайската астрология, както и от Фън Шуй, които няма да навредят, но дори е възможно да дадат минимален резултат в рамките на 10% за подобряване на някоя ситуация. 
Ще припомня отново, че ако сами не изучавате сериозно някое от споменатите учения, имате нужда от специалист, който да се запознае с Вашата карта и/или с Вашето пространство (жилище, парцел), т.е. съмнявайте се във всичко, което четете и циркулира във всевъзможни издания и сайтове, към лесни и необосновани съвети. Съмнявайте се и в този текст, ако не приляга на Вашата персона. Ако решите да се доверите на консултант, трябва да му/ѝ вярвате поне на 70 – 80 %,  та нали става дума за Вашия живот. Последното важи за хора, които действително търсят някаква промяна, защото нещо в живота им не ги удовлетворява или имат въпроси, които ги измъчват. Ако интересът към Фън Шуй е от любопитство и я да видя какво ще ми кажат, по-добре не си губете времето и парите в някакъв момент.

За годината  на Глигана, Свинята или Прасето
Абсолютно никакво значение няма как ще наричате този знак. 
Годината започна бавно да настъпва още от месец Ноември, който е и месец на Глигана. За любителите на сравненията, да това е и месецът на Скорпиона (най-общо казано). 
Аз като жена, родена в годината на Коня, попаднах под влиянието на една звезда, която е свързана с депресията, но за това по-нататък.  Личната ми стихия е Вода ян, която не е полезна за мен. През този месец ноември бях във Венеция (град с много вода) за участие във Фото изложба (все водни дейности), бях във водата на лодка или газех вода по улиците. Глиганът също е Вода, но за мен е и звездата на Благороден човек или помощници, така че всичко мина чудесно, но с много лични усилия да поддържам Огъня  на радостта и позитивното мислене. След това дойде Декември, който най-общо е месец на Плъха (отново вода), в който като Кон съм в конфронтация. Това отне още лична енергия. Бикът в януарския следпразничен месец донесе работа и земя (полезна за мен) като стихия успя донякъде да проведе борбата, но не достатъчно, за да стъпя на твърда земя. В кръга на 5-те елемента Земята засипва Водата, но ако не успее, създава кал. И така настъпи същинската година на Глигана с първия месец на Тигъра, който е мой дневен господар. А, когато сте във Ваш знак, позицията е на самонаказание. В повечето случаи – вътрешно. И така се стигна до депресията, която беше по-скоро свързана със смисъла от усилията и с поредица от медицински изследвания. За всички хора е важно през тази година да обърнат внимание на здравето си – да направят изследвания, ако нещо ги притеснява, както и да се погрижат да сведат до минимум възможните рискове (храна, практики). Давам този пример като нескопосано извинение за читателите на блога, че се забавих със статията и като илюстрация на анализ на ситуация. Можех да си спестя време и усилия по възстановяване на енергетиката ако не се намирах сред толкова много вода, но човек не винаги може да взима идеалните решения за себе си.  После имах нужда да “събирам”, а не да “отдавам”. “Събирането” не е от други хора, а само с физическо и енергийно чистене на пространство, ревизия на мислите и емоциите и акумулиране на Ци от природата. Всяко друго “събиране” е вампиризъм. 

Годината на Земния или Жълтия Глиган ще владее до 4 февруари 2020 г.
Символите са Земя и Вода, а както споменах и по-горе, тези 2 елемента са в конфликт, който е възможно да се прояви на всички нива в обществото, политиката, природата и лично за индивида. Добрата новина, е че Земята, която се свързва с майката, грижата и подкрепата, обикновено е разумна и миролюбива, което ще прави всеки конфликт по-обран, с повече мисъл и пресметливост, но тъй като Земята е в Небесния стълп, това може да е илюзорно или нестабилно. Земята в този случай е по-нестабилна от мощната Вода в земния стълп на Глигана и буквално може да залее бързо и неудържимо във всякакъв план и да доведе до много разходи и вреди. Всяка година носи своите предизвикателства и е добре да се консултирате винаги за подходяща дата и/или период за пътуване. Тази година на дневен ред са презокеанските полети и всичкия воден транспорт, водни и въздушни спортни дисциплини, както и посоката на пътуване  - Северозапад. Змиите да внимават най-много и ако трябва да пътуват на Северозапад като крайна точка спрямо изходната си позиция, да стигнат до там, тръгвайки в друга посока или обиколна. 
След 2 Огнени години (тези, които завършват на 6 и 7 -2016 и 2017), в които Огънят успяваше да поддържа жизнерадостта, мощната стихия на Водата през тази година ще вземе връх. Водата в негативното си проявление означава страх и затова Огнените радост и оптимизъм ще са изключително нужни във всички сфери на действие. Огънят отговаря и за пазарите и борсите. Ако нямате много огън в личните си карти, не разчитайте на добро време за вложения поне още 3 години.
Хората родени в година, месец, ден, час или имат Глиган в 10-годишните си периоди на късмета, са в позиция на самонаказание. Още в началото на годината да си насрочат лекарски прегледи за полова система, сърце, кръвна циркулация, метаболизъм, диабет защото вероятно ще са със снижени нива на жизнена енергия и трябва да проявят допълнителни грижи за здравето си. Хората, които имат Глиган някъде в картата си, да очакват промени в областта, в която се намира знака. По-добре е промените да са желани и предизвикани, отколкото принудителни и изненадващи. Може да предприемате смяна на работа, на жилище като внимателно обмисляте детайлите. 

Ако Глиганът се намира в годината – това е външно влияние, обществена дейност, социални мрежи, борса и пазари, които са вън от Вашия контрол и трябва да сте гъвкави и да се приспособявате.
В месечния стълп, влиянието също е отвън – предимно работа, кариера, бизнес.
Ако имате Глиган или Змия в дневния стълп, промяната засяга личността Ви, семейството, партньора, най-близкото обкръжение, колеги.
Ако имате някое от тези животни в часовия стълп, обърнете внимание на децата, хората, които работят за вас, мечтите и творческото си изразяване. Промяната е основно вътрешна – върху нагласите и плановете.
Ако влиянието се появява в годината или в 10-годишния период на късмета, то това е шанс, възможност или за израстване или за притихване.
Ако имате някъде в картата си Змия, това означава, че сте в конфликт с Глигана и за Вас се отнася същото като за Глиганите, но с изразходване на още повече усилия.  За Глиганите и Змиите, които нямат Тигри в обкръжението си (родители, деца, приятели, колеги), е добре да носят със себе си бижу, талисман или каквото им харесва с Тигър. Може също така в близост до работната си площ, да имате изображение, снимка или каквото Ви харесва на Тигър. Забелязала съм, че тези “заменки” за отвличане на вниманието на господаря на годината работят.  

Символични звезди 
За родените в Огнена година (завършващи на 6 и 7), както и в ден със стихия Огън, Глиганът символизира Благороден човек или хора, които ще Ви помагат по видими и невидими пътища. Сега е моментът да поискате помощ от някого, да намерите съдружници или съмишленици, да се посъветвате. Ще можете да решавате проблемите, както и да постигате заплануваното с помощта на хора.
За хората с Вода Ян в деня, ще се изсипе нещо като рог на изобилието, но не в пари, а във възможности и подходящи хора. Реализирането на тези възможности зависи от вложените внимание и усилие.
За хората с Метал Ин или любителите на бижутата и комфортния начин на живот, годината ще донесе желание за още повече блага. Ако не стоят със скръстени ръце, може  да прескочат едно-две стъпала по социалната стълбица нагоре към успеха, какъвто те го измерват – в лукс и обожание от страна на околните. “Златната карета” е и звезда на творческото им изразяване, така че много е възможно да забогатеят от областта, в която изразяват себе си. Това е валидно само ако не сте Змия, защото тя е в конфликт с Глигана и усилията ще са насочени към справяне, а не към изразяване.
Ако сте се родили в месеца на Коня или сте Близнак по другото “летоброене” (но не винаги и не съвсем 6 Юни – 7 Юли), ще сте в свои води. Ще пръскате чар и ще убеждавате успешно всеки в каквото там правите или мислите. Внимавайте само с празните приказки и ласкателствата.
Родените в ден Змия, Бик/Вол и Петел ще пътуват и ще се местят, но не токова за удоволствие, колкото защото е дошъл моментът или така трябва. Да внимават и планират!
Родените с ден Метал Ян ще имат академичен успех, както и всичко свързано с изпити, открития, трудове, взимане на степени. Дерзайте и не се колебайте дали да направите докторантурата в тази година или да довършите проекта.
Ако имате Плъх в месеца (Стрелците 4-5 декември – 4-5 Януари) си направете профилактични прегледи.
За Демона на депресията стана дума вече – засяга жените родени в година на Коня и мъже, родени в година на Дракона. Ако Ви връхлети, просто ѝ се отдайте. Пишете  дневници и утвърждения, слушайте музика, разходки, скрийте се от хората и/или от работата или се потопете в нея или изобщо правете каквото правите, когато сте в депресия и после хвърлете старата кожа, стъпчете или изгорете пашкула на метаморфозата и полетете отново.
Драконите като цяло ще са успешни и е възможно да разкрият някаква тайна или да стигнат до извод, който им е убягвал.
Зайците да поемат отговорност, която са отбягвали и да внимават за дребни грешки с документи. Ако сте родени в година Заек, може да получите помощ от високопоставени личности или самите Вие да се сдобиете с власт. Ако Заекът е в месеца (7 март – 5-6 Април) при много работа е възможно да бъдат възнаградени със служебно повишение – финансово и кариерно. Ако Заекът е деня, да не бъдат подозрителни към партньора. Ако е в часа – възможност за голяма печалба.
Ако имате Петел в картата си, годината за Вас най-общо казано ще бъде научна, свързана с писмена дейност, изследвания, способност за учене, откриване на нови знания или по-аналитична. Чудесна година за получаване на дипломи, завършване на курсове, изучаване на чужди езици. Въпросът е какво искате в действителност и да направите много точен анализ какво ново знание или навик са Ви нужни за постигане на желаното.  Ако Петелът е в годината – добре ще е да се отиде да се учи в друга държава, а ако физически няма такава възможност, да се провежда онлайн обучение. В месеца (5-6 Септември – 6-7 Октомври) фокусът категорично трябва да е върху бизнеса. Петел в деня – внезапно ще откриете, просто защото ще имате уши да чуете, че партньорът Ви е поумнял, но не защото той/тя се е променил, а защото Вие се отваряте за това знание сега. Пригответе се нещо в техниката ви да не е наред, да се чупи и да не работи както трябва, когато Ви трябва. Има едно по сериозно предупреждение за Петела в тази година – да избягва да посещава места известни с ураганен или земетръсен период, както и в сезон, в който е възможно да се случат природните бедствия.
За родените с Куче в картата, ще се прояви една звезда, която е свързана с Небесната благосклонност. Тя отговаря за прошката на себе си и на другите. Ще помогне за придвижването напред. Две други звезди ще се опитат да Ви изтикат към това, което искате, към нови хора и преживявания, както и да заглушат негативния глас в главата Ви, който винаги е опозиция на всичко.  Да работят върху вътрешната си увереност и по никакъв начин да не разрешават и на гласовете отвън да им пречат. Все пак Кучето съответства на Везните. За всички, които имат Куче някъде в картата, но особено за родените в ден Куче отрано да си запазят часове за профилактични прегледи дори нищо да не ги безпокои. Да започнат да се грижат повече за здравето си.  Ако Кучето е в годината – чудесен шанс за излизане на голям пазар и голям успех защото отношенията с клиентите са изключително добри. Ако е в месеца – нещо трябва да се промени в поведението Ви спрямо това, което сте си задали като постижения, т.е. ако нещо ново и различно трябва да бъде постигнато, то няма как да се случи със стари средства и начини на мислене. Ако се съпротивлявате на промяната, ситуацията ще се усложни.  В часа – годината се очертава като изключителна за отношенията Ви с децата, както и богати възможности за мечтан бизнес.
Хората, които имат в картите си Тигър, Заек, Коза и Маймуна ще бъдат в приятелски и хармонични отношения с Княза на годината (Глигана). Ако сте се и снабдили с карта (Ба Дзи или китайската астрология) и знаете 4-те си основни животни + това в 10-годишния период, може горе-долу процентно да видите до каква степен ще Ви е добра годината. 5 животни по 20 %.  Глиганът също е успешен, но доколко - зависи от останалата част на картата и ако не се самоизмъчва много от промените.
Не е хубаво да се подарява фигурка на свиня или да стои като символ някъде в обитаемото пространство, защото Свинята се асоциира с Водата, а тя – със страха. Възможно е на подсъзнателно ниво някъде да проработи и да не успеете да съберете смелост да свършите това, което сте замислили. Ще ми отвърнете, че китайците си подаряват изображения и фигурки на прасета и, че навсякъде е украсено с тях и ще бъдете прави, но да не забравяме, че там живеят китайци, които подобно на много българи смятат, че Леденото мъжко хоро по Водици и Богоявление е древна българска традиция.  Е, не е. Нито едното, нито другото, но пазарът трябва да се развива, все пак. С други думи: и да си окичите и да не си окичите къщата или работното място с прасенца, свинки и глигани, по-богати и успешни няма как да станете. Прасенцето е касичка – то събира, не пуска и трябва да се счупи. Както и жабата, която се чеше по гърба с пръчка или държи монета в устата си, пари не носи. 
Понякога се слага фигурка на Кон за ускоряване процес на продажба на недвижимост, или както по-горе споменах за изображенията на животни, които отвличат вниманието на конкретни неблагоприятни условия. Тези поставени фигурки са натоварени със смисъл и в съвсем конкретен контекст, място и момент  и по този начин вършат своята невидима работа. Вещ поставена хаотично някъде не може да “сработи”, защото не ѝ е зададена “програма”.

Времевите или Летящите звезди за 2019
Както всяка друга година и в тази е хубаво да се направи “ревизия” на звездите, бърз преглед за ориентация. Компаси вече имат всички на телефоните си, а скица или план на жилището – почти всички. Измервате фасадата на сградата и налагате на чертежа. 
Започваме с най-опърничавата звезда – 5-та жълта. Тя не толкова лоша, колкото трудна за управление. Тази година е в Югозападен сектор и ако там не се намира спалнята Ви, входната врата или не прекарвате най-много време там, няма от какво да се плашите. Важно е също да проверите и за личното си Гуа (тук в блога обяснявам как да смятате без калкулатор). Ако личното Ви Гуа е 2, трябва да внимавате със сектора: да не правите ремонт там, да не го активирате с музика, вентилатор или пералня. Ако е възможно да поставите часовник. Ако ще слагате чан, той трябва да е отвън, а не в помещението и трябва да е от 6 или 7 метални пръчки. Никакви други вариации не вървят, освен ако не сте си произвели нещо сами, но отново съблюдавайки бройката на металните елементи. Пак ще засегна темата с клоните и крановете. Погледнете навън и вижте дали има насочени отровни стрели към Вашия прозорец. За да очаквате лоши случвания, трябва да сте в лош личен период, да прекарвате много време на Юз, да спите там или външната Ви врата да е ориентирана в тази посока или да е в този сектор, както и да има външен активатор – ремонт, звук, шум, вибрации.  Аз лично слагам часовници, които символизират изтичащото време и са метални, защото винаги има някой от семейството, за когото е важно да бъде разсеяно влиянието. Картина на Дали също ще свърши работа, особено ако е оригинал. Шегувам се. 2 на Земята, Кози и Маймуни да внимават повече от другите.
2 -ра звезда на болестите е на Североизток. Тук да внимават хората с Гуа 8 на земята. Да внимават означава да поверят какво се намира в сектора, атакуван ли е отвън от Ша, да проверят кои животни са в картата им. Имат ли помощници или само източват енергията си по загубени каузи и неправилни хора. Да се погрижат за здравето си също Вол и Тигър, защото Североизток е и техен сектор.
Конфликтната 3-ка е на Юг. Червен лист или плик някъде поставен там успява да неутрализира влиянието. Усложнения с конкуренти, врагове, съдебни спорове и кражби, но и добра за спортисти.
Мястото на бамбука тази година е на Югоизток заради разрушителната 7 –ца. На това място се намира и позицията срещу Великия княз за годината Северозапад. Отново не е добре да се прекарва много време там.
Не седим с гръб на Запад, откъдето идват 3-те Ша за годината.
Не безпокоим Управителят или Князът на годината Северозапад. 
Ако искате да станете по-съсредоточени и да работите над някакъв проект, се преместете в Северния сектор.
За довършване на изостанали задачи и успешно реализиране, използвайте Източния сектор.
За вдъхновение постигане на печалба да се ползва Северозападът.
8 е в Центъра, което значи че влияе, но няма фокус. Иначе 8-цата е бяла и добра :-) 

Пожелавам Късмет и прекрасен Фън Шуй!

В текста са използвани материали на Раймонд Ло и Владимир Захаров

  •  

Няма коментари:

Публикуване на коментар