2015 – Година на Дървената Коза/ОвцаСпоред Китайския календар, годината на дървената Коза представлява елемента Дърво Ин седящо върху Земя. В съответствие с цикъла на пораждане и разрушение, Дървото пробива Земята, заради което двата елемента са в неблагоприятни отношения, което означава и дисхармония и конфликти. От друга страна, те ще се разрешават леко и с малко усилия заради естествено меката природа на Дървото Ин, което прави отстъпки и компромиси.Това са цветята и тънките клонки на дърветата, които лесно променят посоката си, извиват се, но и могат да бъдат счупени или откъснати. В този смисъл се очакват по-малко конфликти в сравнения с миналата година, където Дърво Ян е изправено, непоколебимо и устояващо на бури и сътресения.
Козата владее месец юли по западния календар, който е горещ и сух и когато енергията на Огъня е най-силна. В козата са скрити Огън Ин, Земя Ин и Дърво Ин. В този сух летен месец няма никаква Вода, която да напои Дървото. Козата също така се разглежда като суха пустинна земя и месец, в който „дървото лежи в гроб”.
В Китайския календар годините на животно/елемент  се повтарят през 60 години, което означава, че можем да се обърнем за справка назад в 1955 и 1895 год., когато са подписани множество международни споразумения и са учредени нови организации с цел подобряване на отношенията между враждуващи нации и народи.
В Китайската метафизика Дървото се свързва с растеж и активност. В човешкото тяло органите, които са подвластни на Дърво ин са шията, гръбначния стълб, гърба и черния дроб.
Хората Дърво Ин са уравновесени и гъвкави, лесно се приспособяват към условията и обстоятелствата. Често това са художници с умели ръце и пръсти, свирят на музикални инструменти, добри занаятчии, умеят да шият и да изработват всякакви неща с ръцете си. Затова са склонни към артистични професии и мода. Дърво Ин са Мадона и Никол Кидман, Коко Шанел и Ив Сен Лоран; Лейди Даяна, Джулия Робъртс, Принц Уилям, Джон Траволта, Мик Джагър, Джон Ленън, Хю Джакман.
От петте основни човешки качества, Дървото символизира добротата. Хората с този елемент в картите си са честни и се придържат към принципите си, но за разлика от твърдото Дърво Ян, Дърво Ин е далеч по-умерено и приспособимо и бързо намира заобиколни начини за постигане на своите цели.
Коза – това е най-силната Земя, защото се поддържа от летния Огън, но в нея все още има Огън.Сухата Земя символизира Пътят. Да се внимава за пътно-транспортни произшествия, особено за хората, които имат в картите си Коза – Бик – Куче или тройното земно наказание.
Хората, които имат подобни показатели са по-склонни към тревожност и депресии, които от своя страна биха могли да доведат до онкологични заболявания. Изключително важно е  в тази година да се изработи „имунитет” към страховете и тревогата. Заниманията с йога – практики, медитация и спа. Да се поддържа Водния баланс на организма. В Китайската медицина Земята съответства на стомаха и задстомашната жлеза.
Парите за елемента Дърво се намират в дейностите характерни за елемента Земя, защото Дървото пробива Земята. Можем да наречем късметлии хората, родени под знака на Дървото, защото имат двойни шансове за финансов успех – има цели 4 знака /Дракон, Коза, Бик и Куче/ подвластни на елемента Земя, докато останалите са с по 2. Дейностите свързани със Земята са основно недвижимост, както и бизнес в сферата на услугите. Дърво Ин са по-успешни в изкуството. Жените от този знак са привлекателни и се разтварят като цвят или се увиват като лиани около силни мъже като неотклонно се движат по своя път към успеха.

Козата се противопоставя на Бика. При такива мощни земни сблъсъци са възможни катаклизми и земетресения. Най-опасни ще бъдат месеците юли, октомври, януари или месеците на Козата, Кучето и Бика
Хората родени в година на Козата обиждат Княза на годината и могат да пострадат от земното наказание, особено ако имат и Куче в картите си. Родените в година на Бик/Вол ще се противопоставят на Козата с много промени и премествания. В качеството на защитен амулет да носят фигурка на Кон и/или да я държат на място, на което ще я виждат непрекъснато. Конят отвлича вниманието на Козата и намалява вредите от тяхното противоборство. И още за родените в годината на Бик – да избягват да се движат пряко на Югозапад, както и да гледат с лице в тази посока, докато са на работа или там, където прекарват най-много време.

Като цяло 2015 с Дърво Ин отгоре и Земя отдолу говори за оптимизъм, прогрес  и гъвкавост в намирането на решения.

За родените в годините на Коза и Куче също се препоръчва носенето на фигурка на Кон. За останалите знаци – да не седят с лице на Югозапад.
За Коня, Заека и Свинята се очаква хармонична година. Тези знаци може да не са само в годишния стълп, а също и в тези на месеца, деня и часа на раждане.
За родените в годината на Плъха – очакват ги романтични преживявания.
За родените в година или ден на Змия – много възможности за пътешествия.
За родените в години на Дърво Ян, Метал Ян и Земя Ян, годината на Козата ще се окаже нещо като Ангел-хранител и ще бди над тях. Това са годините, които завършват на 0, 4 и 8, напр. 1950, 1984, 2008.

Според Школата на Летящите звезди, енергията се движи и променя всяка година. Затова е добре всяка година да се наблюдава преразпределението на добрите и неблагоприятните влияния.  Да се провери в кои части на жилището/офиса се разполагат лошите звезди.
Тази година – 5 Жълта на препятствията и неуспеха се намира на Запад. За разсейването й може да се постави вятърен метален чан с 6 кухи пръчки, отвън, на прозорец, балкон, врата.
Ако спите в западна част, най-добре сменете мястото за спане, както и посоката на главата, ако сочи на Запад. Най-лошите месеци ще са Април, Юни, Юли и Януари 2016 г.
Другата опасна звезда – 2 на болестите ще се намира на Югоизток. Класическото средство за разсейване е връзка с 6 монети, може и монетите да са под килим или над касата на вратата.
На  Югозапад – да не се правят шумни ремонти, т.е. да не се безпокои Князът на годината.
Лошата 3 на конфликтите и грабежите се разполага в центъра. Обикновено се поставя лист червена хартия.
Негативната 7 на скандалите и минало величие ще се окаже на Юг. Традиционно се поставя голяма стъклена ваза с 3 бамбука. Аз практикувам и без бамбуци.


Успешна година и Късмет!

/по материали на мастер Раймонд Ло/ Няма коментари:

Публикуване на коментар