Погледнете навън




Добрият Фън Шуй се определя от 3 неща: местоположение, местоположение, местоположение!
Известно е, че в добрите и хубави квартали живеят богати хора, а в лошите – бедни. Това не може да се промени, въпреки, че винаги има изключения. Според мен богатите квартали се делят на: истински богати и изглеждащи богати. Тъй като човешкият фактор също е определяш за добрия Фън Шуй, не бих препоръчала разполагане в квартал, за който се знае, че доходите на обитаващите го не са чисти и постигнати на база личностно, социално и обществено развитие. Средата винаги увлича и на такива места ценностите се размиват, т.е. там  Късметът ще е временен – до изхабяването на средствата, защото само парите са облагородили такива места. Кое е най-доброто лечение – да се преместите, да се стремите към мястото, на което бихте искали да живеете/работите. А дотогава? Дотогава малките стъпки заедно с Фън Шуй ще подобряват вашето благополучие, ще се „избистрят” ценностите и целите ви. Нищо не пада даром. Идват само възможностите, които чакат да бъдат реализирани с ваша помощ, чрез вас.
Ето малко помощни въпроси за да оцените сами мястото, на което живеете и/или работите:
Дори да е хубав квартала, как стигате до там? Налага ли се да газите кал, да минавате по тесни ненаправени пътища, през храсталаци и „джунгли”. Ако е твърде далече, също не се счита за благоприятно – особено за работно място/сграда.  Външната главна врата – как изглежда, лесно ли се намира или за да стигнете до нея трябва да минавате през подлези, безистени, тъмни коридори/проходи. Има ли препятствия пред нея?  След това погледнете през прозореца/прозорците. Ако виждате боклуци, насочени остри ръбове към вашия прозорец и всичко, което може да ви навява неприятни асоциации като болници и гробища, каквото и да направите, дори да скриете гледката, неблагоприятното влияние си остава.
Ако искате да забогатеете, първо трябва да се ПОЧУВСТВАТЕ по този начин. На практика това става като съберете пари и си купите именно тази вещ, която ви кара да се чувствате богати. Хората са различни и за някой пълна купа с портокали дава това усещане, а за друг – нов мобилен телефон. Тези вещи нямат отношение към обзавеждането на дома ви. Те могат да създадат усещането, че всичко е наред при вас. Това ще бъде вашият личен КОД за богатство, а не  жаби, звънчета и слончета.
Внасяйте повече ЯН енергия край себе си – светлина, топлина в зимния сезон, ограждайте се с позитивни, успели хора. Мрънкащите винаги ще ви „източват” независимо дали са успели или не. Събирайте се, гответе с приятели, забавлявайте се, слушайте музика – всякаква (излишно е да казвам, че произходът на чалгата е с лош Фън Шуй). Обличайте се в ярки цветове, танцувайте, пейте. Не отлагайте добрите преживявания за утре. Нека материите, които обгръщат тялото ви да са като топла прегръдка, като нежно докосване. Да – трябва да получавате чувствено усещане за нещата и хората, които ви докосват. Бъдете в „любовни” отношения с леглото си. Постарайте се да ви е удобно, застлано с това, което ви доставя удоволствие като цвят и материя. Това е мястото, на което прекарвате най-дълго време. Светлите хора и места са магнит за възможности. А когато възможностите са налице, вие излизате на сцената и никой не може да ви спре, освен самите вие. Обкръжението влияе! Няма как да постигнете каквото и да е, ако сте в компанията на хора, които ви дърпат надолу, ако хората край вас ви говорят за бедност, недоимък и колко трудно се случват нещата; ако не намирате начин да си „подарите” някакъв лукс като преживяване или притежание. Но нищо от това няма да има смисъл, ако не го НАПРАВИТЕ ДНЕС!

Добър Фън Шуй!
Бисера Виденова

Няма коментари:

Публикуване на коментар