2018 - Година на Земното Куче



Новата Година на Земното или Жълто Куче настъпи на 4 февруари 2018 г. От този момент нататък в картите на всички новородени до 4 февруари 2019 г. в клетката за годишен знак ще пише Куче и Земя Ян.
Всяка нова година според китайския слънчев календар започва с първия ден на месеца на Тигъра, който е 4 или 5 февруари или 15-тия градус на Водолея. Тогава започва и Пролетта. Празнуването, обаче на същата тази Нова година е по Лунния календар – второто Новолуние след Зимното слънцестоене. Такава е традицията китайците и тя се спазва.
Новата Лунна Година настъпва в нощта на 15-ти срещу 16 февруари 2018 г. Смята се, че в тази нощ от една от страните на света идва Богът на Богатствата. Китайците извършват ритуал за привличане на благоденствие, който е свързан с палене на свещи и поднасяне на дарове в посоката на божеството. Според класическия Фън Шуй, звездата на богатството се появява в тази нощ и има момент, когато е най-ярка.
Може да привлечете повече изобилие през годината като застанете с гръб към Север и лице на Юг между 00:20 – 00:50 в часа на Плъха.
Богатство не означава повече пари. Богатството е благоденствие и благословиите да имаш добро здраве, дълголетни родители, успешни, с добро образование и възпитание деца, добро име в работата, професията и/или обществото, да имаш близки и приятели, на които да разчиташ, както и да изкарваш пари от собствен труд с лекота и удоволствие. За тези неща е хубаво да се помисли или напише предварително и прочете в часовия отрязък, седейки или стоейки с лице, което гледа на Юг. Добре ще е изреченията да съдържат само позитивни цели и намерения, без да отричат каквото и да е друго съществуващо.
Фън Шуй е практическо ръководство и стратегия за постигане на цели, а не суеверие или магия. Фън Шуй представлява 33 % или 1/3 от  живота. Другите 2 дяла са на небесния късмет и на личните усилия. Искането на помощ означава, че сте в съзвучие с пътя и съдбата си и имате силите да постигнете това, за което мечтаете. Някои хора наистина получават пари от неочаквани източници като лотарии и др. игри, но за да получите пари от този канал, трябва да заявите за какво Ви трябват и в какво ще ги инвестирате като ги получите. Пътуванията, освен по работа, както и имотите, които не са “впрегнати” в собствения Ви бизнес или работа, не се смятат за инвестиция.
Ако желаете да не спите през нощта на 15-ти срещу 16-ти февруари 18 г. и да поканите чрез Звездата на Благородството повече благородни хора в живота си, както и да бъдете по-влиятелни, застанете с гръб на Юго-Запад между 03:30 и 05:00 ч. местно време, в часовете на Тигъра. Ако сте на открито, балкон или тераса може да потърсите най-ярката звезда в посоката, в която гледате и на нея да доверите тайните и мечтите си – да ги “изстреляте”. Ако искате и имате възможност може да изпратите заря в тази посока, но предварително трябва да сте наясно какво точно искате и защо за да “изстреляте” и усещането за постигане на това нещо.
Благоприятните сектори за този ритуал по привличане на Бога на Богатствата са Югозапад и Северозапад. Тук е мястото отново да припомня, че Фън Шуй, Китайската астрология, както и западната астрология имат принципи и правила, но всеки случай е индивидуален и различен. За да определите секторите в жилището си, трябва да се определи първо фасадата, както и кога е построено или основно ремонтирано жилището. Т.е. ако просто измерите с компас Югозапад, това не значи, че се намирате в Югозападния сектор на пространството, което обитавате.
Фигурата на Бога на Богатството или рисунка/снимка тази година се слага с гръб към Север и лице на Юг. Ако е в неблагоприятни сектори, ще смекчи негативното влияние, но няма да е пълноценно привличането. Ако искате пълноценно привличане трябва да е в благоприятен сектор – тази година това са: Югозапад, Юг, Югоизток и Северозапад.

В годината на Земното Куче:
В Центъра се настанява звездата на бъдещото преуспяване или потенциал, но като звезда на Огъня може да донесе и неприятности свързани с Огън – пожари, нещастни случаи, проблеми със сърцето и очите. Не безпокойте с шум и ремонти Центъра на пространството, в което работите, живеете, спите или учите;
Князът или Управителят на годината в 2018 идва от Северозапад 1 или това е секторът, за който отговаря Кучето. Това е и най-силната енергия. Секторът не трябва да бъде безпокоен с шум, ремонти, разбиване, копаене на земята. Не е добре и да се седи с лице в тази посока. Това означава носът Ви да не сочи натам докато работите или прекарвате много време на едно място.
Съответно и неговия “противник” – Разрушителят на годината, секторът, който се заема от Дракона също не трябва да бъде безпокоен – това е Югоизток 1.
Тримата убийци – също негативно влияние, което не трябва да бъде обезпокоявано се намира на Север и заема 90° или целият Север.

Летящи звезди
На Север се намира и 5-та звезда, която се свързва с болестите и нещастията. Препоръката е да не се прекарва много време в този сектор и ако може да се избегне спането в това помещение. Не е добре и входната врата да бъде обърната в тази посока. Лечението за тази ситуация е с поставянето на метален чан с 6 пръчки! или 6 звънчета над вратата, така че да звънят, за да разсейват неблагоприятното влияние. Ако в Северния сектор попада дневната или спалнята, бъдете внимателни и наблюдавайте. В повечето случаи няма проблеми, освен ако годината и/или периодът, в който се намирате е неблагоприятен за Вас, както и ако отвън има клони на дървета или кулокранове, които са насочени право към Вашите  прозорци. Тогава може и да се активира негативността. Избягвайте по принцип и високоскоростни магистрали, които да са в близост до Вашето жилище. Също така проверете дали Земята е полезна или неполезна стихия лично за Вас. По-уязвими ще са подвластните на 1-цата индивиди (вижте Вашето число) За допълнително отслабване може да поставите метални скулптури или предмети, но часовниците вършат прекрасна работа, защото напомнят, че времето изтича.
В Източния сектор през 2018 ще бъде 7-ма звезда на миналото благоденствие; мошеничество, съперничество, интриги и завист, защото всяко преминало добро трудно приема невзрачното си настояще. Негативното влияние се изразява в изчерпване на ресурсите и вампиризъм – към и от Вас, но отново да напомня, че ще се активизира само ако в личните ви показатели има неблагоприятни елементи, а към вашето пространство са насочени т.нар. Отровни стрели. Хората с Гуа 3 могат да се застраховат от негативно влияние с разполагането на вази с вода и стъклени предмети с плавни и вълнисти форми.
На Североизток се мести 3-та звезда на скандалите и съдебните спорове, но също така и звездата на спортистите и на трансформацията. Това е предизвикваща Ви звезда. Ако нямате лоши лични показатели и Ша отвън, може да я използвате за да Ви мотивира и вдъхва смелост за поемане на рискове (разумни и такива, каквито си струват). В този сектор 8-ците могат да сложат нещо червено, триъгълно или символизиращо Огън за намаляване на влиянието.
На Запад се намира вече 2-ра звезда на болестите, но и на печалбата от недвижими имоти, на колекционерите, антикварите, археолозите и “копачите” на информация, както и на лечителите.  Проверете дали входната Ви врата не се намира на Запад. Метални предмети, звънчета, монети ще разсеят в голяма степен негативността на 2, особено за хората, които са родени под тази звезда.
Не палете свещи в Центъра на помещенията, на Запад, на Север и на Северозапад.
Секторите с благоприятно влияние според Летящите звезди през 2018 са Югозапад, Северозапад, Юг и Югоизток, а хората с лични Гуа 2, 4, 6 и 9 ще са или с повече възможности ако картите им го позволяват или ще успеят най-малкото да сведат негативите до минимум, ако картите им не са благоприятни.
3-ките да избягват споровете и въвличането им в конфликтни ситуации. 8-ците да предприемат обмислени рискове. 1 да се погрижат за здравето и инвестициите си, а на 7-ците препоръчвам да отклонят негативното влияние като се потопят в изследвания и събиране/колекциониране на информация или предмети, към които изпитват страстно влечение.
Тази година влиянието от небето според кръговрата на 5-те елемента е Земя, а долу от земята го посреща Кучето, което също представя елемента Земя. Това е обяснението защо Кучето е Земно или Жълто – цвят, който се асоциира с елемента Земя. Или Земя среща Земя. В тази ситуация нямаме конфликт, както в предишните 3 години, което предполага и една вероятно спокойна година , с хармонични взаимоотношения.
Тежката Земя се асоциира с планината, която е величествена, спокойна, бавна и интуитивна. Революционните решения и резките промени не са за препоръчване. Трансформацията ще се постига ден след ден и крачка след крачка, но за сметка на темпото, качеството ще е отлично. Стабилността обикновено води и до тесногръдие и застой. Инвестициите и интуицията, които са характерни за Огъня ще липсват, което може да доведе и до финансови сривове и депресии. За хората, които имат в личната си карта Земя като Управител на дневния стълп, рискът от по-големи разходи и загуби е по-голям отколкото на другите. Многото Земя освен голям инат дава и скука, така че се очаква инерционно развитие, усещане за еднообразие и сиво ежедневие. Възможно е духовно развитие, но не като вътрешна необходимост, а като инструмент за справяне и разменна монета с живота, бартер между претенциите към живота и изискванията от негова страна.
Тройното Земно наказание е за хора, които имат в картите си Бик, Коза и Куче или някое от тези животни + идващото Куче от годината или Куче за периода. Това наказание се проявява повече като вътрешно усещане, отколкото наложено отвън. Индивидите, които изпитват чувство за превъзходство и не приемат чуждия успех са често под такова Земно влияние и то рядко им действа като стимул за развитие. По самоизяждащ се начин могат да навредят на здравето си и затова трябва да си наложат ограничения в храненето и в мислите си, за да преживеят оптимистично периода и с по-малко емоционални сътресения. Усещането им ще е за изолация, но по добре тя да бъде доброволно наложена от самите тях като някакъв вид режим или практики, вместо принудително да бъдат изолирани от близките си физически – в болница или емоционално – да останат сами.
Препоръки за всички с цел застраховане от тежката Земя и Планината, която имаме да изкачим през 2018:
-       - мързелът и слабата активност да се преодолеят с добър хранителен режим и ходене пеша; да се избягват силовите и рисковите спортни дейности;
-       - бавното реализиране на проектите и оттам възможните депресии да се избягват с много добро планиране и да не се играе хазартно;
-          - речта ще е по-бавна, както и взаимното разбиране – гневът се преодолява с търпение и други начини на изразяване, напр. визуални;
-       - предвид струпването на лоши земни фактори, които влияят на здравето – да се взимат всякакви мерки и навременни.
-        домът или пространството, което обитавате да бъде “прегледано” за неблагоприятни влияния, които ако могат да бъдат избегнати най-вече в местата където се прекарва повече време – спалня, дневна, работно място.
Успешните животни тази година са: Змия, Кон, Коза, Бик и Глиган.
Драконът се намира в конфликт с Кучето и хората, които имат това животно като доминанта, ще претърпят промени в живота си като смяна на работа/дом или много ще пътуват. Кучето също обижда Княза на годината. Ако искате да отклоните вниманието на Кучето, носете или поставете в близост до леглото и работното си място изображение или фигурка на Заек.

Пожелавам благоденствие на всички и на себе си също!

4 коментара: