2017 Година на Огнения Петел


Огненият Петел ще владее от 28 януари 2017 до 15 февруари (вкл.) 2018 г.
Годината по Китайския слънчев календар настъпва винаги на 4 февруари или приблизително около 15 ° Водолей, но се отбелязва спрямо първото Новолуние близо до тази дата.  За да не става объркване, ако сте роден/а на 3-ти февруари, Вашият годишен знак е този на предходната година, независимо дали е започнала или още не е Новата Лунна година.

Какво е важно да се знае и как, на практика, тази информация би могла да Ви послужи:

Отново има конфликт между елементите Метал (Петел) и Огън (годината). Тази година (за разлика от предишната, когато имаше същия конфликт но с Огън Ян) е подвластна на Огън Ин. Той се асоциира с непостоянен, тлеещ пламък на свещ, който е способен да причини пожар, както и ядрен взрив. Такава е природата на този конфликт – тлеещ.
Не обичам предсказанията, защото знам, че свободната воля на хора и общества има последната дума, НО е важно винаги да сме подготвени за условията, в които ще живеем, както и с какъв набор от инструменти (потенциал) разполагаме.
Хората с неблагоприятен късмет не са наказани, а проявяват повече смирение в търсенето на възможности. Хората с добър късмет търсят предимно повече комфорт и признание – нищо друго. Това е небесният късмет или този, който никой не може да промени или условията, в които ще живееш. Същото е с благоприятните и неблагоприятните периоди.

Как се предпазваме:

1. На първо място е работата със себе си, която се изразява в култивиране на ценности, които да не засягат интересите и личността на другите.
2.След това се определят целите – постижими, реални. Заставате на мястото на постижението и обръщате глава назад – тогава може да видите всички стъпки, които сте преодолели.
3. Работите с пространството – само то може да Ви подкрепи и придвижи напред, като дори изпречи на пътя Ви нужните хора.

Как може да сведете до минимум негативно влияние:

Ако не знаете каквото и да е за секторите, периодите, личните Ви показатели, единственият сигурен начин за предпазване е чистенето и подреждането на дома и на работното място, както и поправката на всичко, което е развалено или счупено. Същото е и с хората – ако подреждат чувствата и целите си често, без да оставят мръсни следи в душите си, шансът да бъдат повлияни от неблагоприятен период е около 1 до 2 %. Даа, всички искат гаранции, че са светци. Няма такива.

Как може да разберете дали идва Ваша година – ако навършвате 12, 24, 36, 48, 60, 72, 84, 96 години или всички кратни на 12.
60 годишния юбилей е важен, защото тогава се повтарят  2-та показателя – и елементът и годината, в които сте се родили. И в тази година, ако искате повече информация за случванията, се обърнете назад към 1957 г.
Петелът представя елемента Метал Ин. Това са бижутата и декоративните изделия от метал – красиви отвън, студени отвътре, но най-вече това са парите. Добре е хората, които имат в картите си Петел да си държат кесийка с монети. Огън Ин се асоциира и с кръвта – оттам и с  червеното вино, което е друг символ за тях, разбира се, без да прекаляват с употребата му.

Според символичните звезди, Петелът (като година и като човек, роден в година или ден на Петела) се явява Благороден човек за родените в Огнени години или дни.
Обяснявам: Ако сте роден/а в година, чиято последна цифра е 6 или 7 (напр. 1946; 1997), за Вас Петелът е нещо като ангел-хранител. Ще получите помощ в неочакван или последен момент, ръка ще Ви подаде човек, който има Петел в хороскопа си.
Извод: 2017 е добра (в смисъл, че ако имате тежък момент, ще има и кой да Ви помогне) и като цяло ще бъдат закриляни хора, които имат елемента Огън.

За любов ще мислят и ще ѝ се отдадат хората, които са родени в година или в ден на Маймуна, Плъх и Дракон.

Петелът се противопоставя на Заека и затова тази година за последните ще има много възможности за промени в работата и местоживеенето. Трудна година за Заека. Да отвлича вниманието на Петела с Куче – фигурка на бюрото, бижу, истинско куче или да се заобикалят с хора, които притежават Куче в хороскопа си.

Петелът, обаче ще е в позиция на самонаказание, което означава, че ще има вътрешни конфликти и съмнения. Не трябва да се поддава и да стига до депресия и болести, а да си работи кротко върху целите, които си е поставил, както и някъде наблизо да си постави фигурка на Дракон.

Ако имате Петел в годината си на раждане (1957, 1969, 1981 и т.н. през 12 г.), тази година ще е важна за социалното Ви обкръжение – ще светите, греете или ще си тръгнете от там, за да се озовете на по-добро място.
Ако Петелът е в месеца – като цяло Септември, ще имате възможността да сте супер в кариерата си.
Ако Петелът е в деня (за да разберете, ви трябва калкулатор - специален) ще има промени, за добро, които касаят Вас, личността, както и семейството, преминавайки през турбуленции и важни решения.
Ако пък Петелът е в часа – някъде между 17.00 и 19.00 ч. – може да забогатеете неочаквано или да се погрижите за деца (собствените или не) и проекти, от които да спечелите.
Другите приятели на Петела, освен Дракона, са Змия и Бик. Те са в хармония с годината.

Една чудесна новина – за децата, които ще се родят след 4. 02. 2017 – до 3.02. 2018 ще имат 2 изключително благоприятни звезди в хороскопа си – на помощта отвън и на учението. Това са показатели за протичане гладко на живота, както и за наличието на голям, мощен интелект. За сравнение, следващият подобен шанс за раждане на дете ще бъде 2023 г.

Енергията на летящите звезди:

Както вече знаете, тази енергия се променя всяка година и засяга различни сектори от дома.
Лошата 5-ца се премества на Юг. Няма нищо драматично, освен ако там не се намира спалнята на някой от членовете на семейството, както и входната врата. И пак, тя би се активирала само ако Вие самите сте в неблагоприятен период, както и ако има Ша отвън, която да активира неблагоприятното въздействие. Традиционното лечение е поставянето на чан с 6 пръчки, но той не може да се окачва вътре в помещението. Може да е отвън пред прозорец или над входната врата. Както казах преди и винаги ще повтарям – не е нужно да се защитавате, ако в дома Ви няма безпорядък и се чисти редовно. Поставянето на часовник също е добро решение за разсейване на лошото влияние.
Звездата, която се свързва с болестите се мести на Северозапад. 6 монети скрити под килим или над касата на вратата са достатъчни като символично средство. Едно от важните правила за Северозападния сектор, особено за тази година, е да не се палят свещи на това място, както и да се избягва разполагането на кухнята и особено на готварската печка.
Великият Княз е на Запад и в тази година не го безпокоим с ремонти там, както и на Изток, посоката, към която не седим с гръб в 2017, за да няма изненади и нападения в гърба.
Звездата на конфликтите и грабежите се премества на Запад и там по традиция поставяме червен лист.
Скандалите като възможни случвания ще се проявят ако има Ша, неблагоприятна енергия на Югозапад. Красивото и любимо решение там е прозрачната ваза с 3 бамбука.


Честита Нова Година на Огнения Петел!
Късмет и добър Фън Шуй!



Ползвани са материали на Раймонд Ло и Владимир Захаров

Няма коментари:

Публикуване на коментар